Egy kínai brand az App Store logója miatt perli az Apple-t

HusztiD 2017.12.22. 13:55 App Store, Apple, Egyéb 0 db 343

app-store-cray

A Verge beszámolója szerint egy nagyon érdekes dolog miatt perelték be az Apple-t. A kínai Kon brand azt állítja, hogy a kaliforniai vállalat ellopta a logójukat, melyet az iOS 11 App Store ikonjánál láttak viszont.

Magáról a Kon-ról annyit érdemes tudni, hogy 2009-ben alapították és a Sex Pistols Anarchy in the UK logójáról vették az alapötletet. No már most, hogy nem olyan régen az Apple újraszabta az App Store-t, így ennek köszönhetően cseppet módosult az App Store logója, ami miatt most a Kon perli őket. Feltehetően a Kon eddig nem volt tisztában azzal, hogy az Apple már évek óta ezt a logót használja, de úgy tűnik, hogy csak az új dizájn szúrt nekik szemet. Valószínűleg azzal sincsenek tisztában, hogy az App Store-t 2008 nyarán indította útjára az Apple, s azóta csak minimálisan változott a logója.

A pert egyébként a pekingi bíróságon adták be, s az információk szerint ez az ügy akár heteken belül véget érhet, nem húzódik el, mint a többi. Feltehetően vesztett ügye lesz a Kon-nak, de azért kíváncsian várjuk a hivatalos fejleményeket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!