Milyen stratégiát alkalmaz a jövőbeli iPhone modelljeinél az Apple?

HusztiD 2017.12.22. 16:55 iPhone, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 732

iphone-x-quad

Kissé érdekes számozási stratégiát váltott az idén megjelent iPhone modelljeinél az Apple. Előző évben dobták piacra az iPhone 7 modelleket, így valahol várható volt, hogy a 7s készülékekkel karöltve adja ki a kaliforniai vállalat a csúcskészüléket, az iPhone 8-at.

Eljött a szeptember, az Apple pedig bejelentette az aktuális telefonjait. Sokunk meglepetésére ekkor az iPhone 7s-ként várt telefon kapta meg az iPhone 8 elnevezést, míg az iPhone 8-ként emlegetett csúcsmodellt iPhone X-re, avagy tízre keresztelték az almások. Jelenleg úgy tűnik, hogy a kaliforniaiak alaposan felbolygatták a modellek számozásait, így többek számára kérdéses, hogy hogyan hívják ezután a soron következő telefonokat.

24419252148_919d0d615a_b

Az iPhone X bemutatásával egy teljesen új irányba ment el az Apple, ugyanis tíz év után megszabadultak az ikonikus Home gombtól. Mi több, egy interjú berkein belül a vezetők még azt is elmondták, hogy innentől lényegében egy új időszámítás veszi kezdetét, hiszen az iPhone X a következő évek almás telefonjainak az alapköve.

Na és mi lesz a 2018-as és az azt követő telefonok neve? iPhone XI, iPhone XII? Feltehetően nem. Ahogyan az előbb írtuk, az iPhone X megjelenésével egy új korszak vette kezdetét az Apple történelmében, így itt lesz az ideje, hogy mindent elölről kezdjenek. Természetesen nem arra gondolunk, hogy elölről elkezdik számozni telefonjaikat, arra viszont igen, hogy innentől új stratégiát alkalmaznak.

Térjünk ki kicsit az iPad vonalra. Ott mi történt az elmúlt két évben? Megjelent az első generációs iPad Pro, majd a második generációs úgyszintén, amint a változatosság kedvéért csak iPad Prónak hívtak, nem pedig iPad Pro 2-nek. De ott van például az alap modell, amit idén tavasszal dobtak piacra. Nem iPad 5, nem iPad Air 3, hanem simán iPad néven. Ez pedig sejtet valamit, ugyanis feltehetően ugyanezt a tematikát alkalmazza az Apple az iPhone-nál.

38258383032_840b30b0ca_b

Pletykák szerint jövőre lesz egy 5,8 és 6,5 colos kijelzővel szerelt iPhone. Nyilván az 5,8-as modell lesz az úgynevezett alap modell, amit szimplán csak iPhone-nak hívnak, míg a nagyobbik tesója nem kizárt, hogy iPhone Pro, avagy iPhone Pluszként fog forgalomba kerülni. Mivel jelenleg is a Plus kifejezést használják, ezért esélyesebb, hogy iPhone Plus lesz a 6,5 colos készülék neve.

Hamarosan úgyis jönnek az első pletykák a következő évi modellekről, de feltehetően az iPhone nevezéséről még jó ideig nem fogunk hallani. Hivatalosan csak a következő év szeptemberében derül fény, hogy mit agyaltak ki a kaliforniaiak.

Szerintetek milyen stratégiát alkalmaz innentől kezdve az Apple, mi lesz a jövendőbeli iPhone-ok elnevezése/számozása?

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Bigyo - 2017.12.23. 09:51

    Lehet, hogy évszámoznak innentől valahogy így: iPhone (2018), valamint ha lesz nagytestó, akkor iPhone Plus (2018). Nincs értelme tovább számozni. Az első kettő sem a sorszám volt, tudomásom szerint 1G nem volt.

  2. janika61 - 2017.12.23. 13:04

    iPhone SE2 március vége iPhone X Plus szeptember.

  3. Krisztián - 2017.12.24. 19:57

    Hivatalosan egyik iPhone sincs számozva, csak a köztudatban. Rá van írva a teló hátuljára? Szerepel az oprendszer valamely menüpontja alatt, ahol a sorozatszám és többi infó? Ennyi.

Szólj hozzá Te is!