Ive egyáltalán nem bánja, hogy kinyírták az iPhone Home gombját

HusztiD 2017.11.21. 17:55 iPhone, Jony Ive, Kiemelt hírek 4 hozzászólás 352

jony-ive

A Time magazin jóvoltából készült egy rövid interjú az Apple dizájner fenegyerekével, Jony Ive-val. Mint a címből kiderült, a fő kérdés az volt, mennyire bánja, hogy kinyírták a Home gombot, amely már a legelső iPhone-ban is megtalálható volt? Lényegében mondhatjuk, hogy az iPhone X az első olyan telefon, melyben már nincs Home gomb, s ezt az új irányvonalat viszi tovább a későbbiekben az Apple.

Természetesen vitatkozni lehet az Apple nézeteivel, hogy helyesen tették-e vagy sem a Home gomb elvetését. Hogy megtették ezt a lépést, elérhetővé vált a Face ID, ami egy teljesen új hitelesítési eljárást nyitott meg a felhasználók számára, ugyanis mostantól búcsút vehetünk az elsőnek az iPhone 5s-ben bemutatkozott Touch ID-től.

A guru gyakorlatilag elmondta a Time számára, hogy egyáltalán nem bánják, hogy el kellett köszönniük a Home gombtól. Szerinte ha továbbra is tartották volna magukat a jól bevált és megszokott eljáráshoz, akkor az idővel visszaütött volna, ugyanis idejétmúltnak hatna. Ennek apropóján kockáztatniuk kellett, s a kevésbé rizikós útvonalat választották, így újragondolták az egész vezérlést.

touchid

Ugyanakkor Ive hozzáfűzte, hogy nagyon szerették a Home gombot, hiszen éveken át alkalmazták iOS készülékeikben. Ebből kiindulva igazán nehéz dolog volt számukra elválni egy jól bevált megoldástól. A döntésük meghozatalakor sokkal inkább a távlatot nézik, hiszen az új gesztus vezérlésnek köszönhetően sokkal jobb és korszerűbb lesz az iPhone.

Nem utolsó sorban szóba került az iPhone X magas árszabása. Ive itt elmondta, hogy régen nevetségesnek tartották az emberek, mikor 500 dollárt kértek egy okostelefonért, de ha most megnézzük, akkor a mai okostelefonok sokkal többet nyújtanak annál, mint  aminek eredetileg szánták őket, így úgymond a plusz extra funkciók lopják el a nagyobb árszabást.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

 1. Ironyjakuza - 2017.11.21. 19:50

  Neki mindegy

 2. janika61 - 2017.11.22. 04:06

  Nimcs Home gomb és % kijelző sincs,ha meg akarja az Apple tartani a többséget ezek a dolgokat vissza !!

 3. horvy - 2017.11.23. 10:35

  fogtad má az X-et ? Több év után az apple létrehozott egy olyan dolgot amit végre érdemes volt megvenni… nem
  lehet összehasonlítani egy 7-sel pl..

  De amin mai napig ámulok h az aksi kibír végre egy teljes napot :)

 4. janika61 - 2017.11.25. 02:29

  Fogtam az X_et nov4_én volt kettő nekem ezüst és fekete elég körülményes kezelni tehát nincs home bad % kijelző sincs a 8_plusznak jobb az aksija és jövőre LG kijelzővel jön,most samuval ezekért nem tartottam meg őket.

Szólj hozzá Te is!