Tovább sokszínűsödik az Apple

HusztiD 2017.11.15. 09:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 169

apple

Az Apple minden év végének közeledtével adja ki diverzitási beszámolóját, melyből megtudhatjuk, hogy milyenek a vállalat munkavállalói. Tudjuk nagyon jól, hogy a kaliforniai vállalat nagy hangsúlyt fektet az esélyegyenlőségre, így a legújabb jelentésükből pont azt láthatjuk, hogy mennyire sokszínűek.

A legutóbbi adatok alapján az elmúlt egy évben 2 százalékkal nőtt a 2014-es adatokhoz képest a foglalkoztatott nők száma. Sajnos még mindig kisebbségben vannak, hiszen globálisan vizsgálva az Apple arányait, 32 százalékban dolgoznak nők. Ha a nem fehér női munkavállalókról beszélünk, akkor az ő arányuk itt kétszázalékos a növekedést mutatnak az előző évhez képest. Az Apple vezetőségében 29 százalékos a nők aránya, ami szintén nem nevezhető rossznak. Ha tovább bontjuk a számokat, akkor ezen belül a vezetőség női dolgozóinak 39 százaléka 30 év alatti.

A 2016 júliusától a 2017 júliusáig terjedő időszakban az Egyesült Államokbeli munkavállalóknál is büszkélkedhetnek az almások, ugyanis 50 százalékban nőt, afro-amerikait, spanyolt, natív amerikait és hawaii munkavállalót vettek fel a vállalathoz. Ha ezt tovább bontjuk, akkor korábbi adatokhoz képest 4 százalékkal több ázsiait, 2 százalékkal több afro-amerikait és spanyolt, valamint 11 százalékkal kevesebb fehér munkavállalót vettek fel a céghez.

Akit bővebben érdekelnek az Apple statisztikái, az a diverzitás aloldalon találhat több infót. Érdemes rászánni pár percet és végignézni, hiszen az ilyen és ehhez hasonló beszámolókból derül ki, hogy mennyire sokoldalúak az almások, amit a mai világban nem minden vállalat mondhat el magáról.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!