Az iPhone X-nek köszönhetően növekszik következő évben az okostelefonok piaca

HusztiD 2017.10.31. 11:56 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 182

iphone-x1

A Gartner elemzőcsapata legújabb beszámolója nagyon pozitívan látja a következő évet, hiszen az iPhone X miatt következhet be jelentős mértékű növekedés az okostelefonok piacán. A szakemberek úgy hiszik, hogy nagy sikert arat az Apple csúcskészüléke, mely leginkább az Egyesül Államokban, Kínában és Európában lesz érezhető.

A következő év folyamán tovább növekszik a piac, hiszen a Gartner szerint 2018 folyamán 1,9 milliárd telefont adhatnak el a gyártók. Ennek 14 százaléka lesz hagyományos telefon, míg 86 százaléka okostelefon. Ha helyesek a számításaik, akkor a 2017-es évhez képest 6 százalékos globális növekedésről beszélhetünk, amit jóformán az iPhone X sikerének köszönhet majd a piac.

A Gartner szerint az iPhone X nagyon erős eladásokat produkál Észak-Amerikában, Kínában és Nyugat-Európában egyaránt, függetlenül magas ára ellenére. Napokon belül ugyan elérhető lesz a telefon, de nagyon korlátozott számban, ezért a hozzáértők úgy számoltak, hogy csupán 2018 folyamán dobja meg az eladásokat az iPhone X, hiszen addigra az Apple (remélhetően) utoléri magát.

Egyelőre nagy siker elé néz az iPhone X, de pontos adatokat nem tudni, hogy mekkora igény mutatkozik rá. A jelenlegi pletykák alapján hatalmas lemaradásban van a kaliforniai vállalat, így mi reméljük, hogy belátható időn belül sikerül magukat utolérniük a tömeggyártással.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!