Vérnyomásmérés lehet az Apple Watch következő újdonsága

HusztiD 2017.10.13. 14:55 Apple Watch 3 hozzászólás 1 262

apple-watch

Újabb érdekes szabadalom szivárgott ki az Apple-től, melyben a jövőbeli okosórájuk egyik újdonságáról írnak. Az Apple Watch, vagy bármilyen egyéb fitnesz kiegészítő felhasználói tudják jól, hogy az okosórák jelenleg nem alkalmasak a vérnyomásmérésre, csupán a pulzusmérésre.

Ez változhat az almások új szabadalma alapján, ugyanis a kaliforniaiak azon dolgoznak, hogy elhozzák eme hasznos funkciót az Apple Watch-ra. Sajnos a magas és alacsony vérnyomás egyaránt komoly egészségügyi problémákhoz vezet, így ha az Apple-nek a jövőben sikerül bevezetnie az új eljárást, akkor bizony egy újabb lépést tesz meg az emberek egészségének nyomon követése érdekében.

Hogyan működne a vérnyomás mérés? Az ötlet nem más, mint a csuklónkon lévő okosóra képes lenne észlelni a pulzusunkat, majd kiszámolni, hogy az mennyi idő alatt jut el a szívünktől a csuklónkig. Lényeg, hogy egy bonyolult algoritmus és a gyorsulásmérő segítségével az óra meg tudná határozni az aktuális vérnyomásunkat.

Ha a közeljövőben sikerül az almásoknak bevezetniük ezt az új eljárást, akkor azzal biztos, hogy nagyon sok felhasználón fognak segíteni. Nyilván ez egy olyan szabadalom, amiből előbb-utóbb lesz valami, így ezek után már csak az lesz a kérdés, hogy vajon mikor mutatják be?

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

 1. Joci - 2017.10.15. 21:22

  A vércukorszint ellenorzest csináljak meg… Akkor lesz par millió extra eladásuk a cukorbetegek végett…

 2. g - 2017.10.17. 14:21

  Jól beszélsz joci. Az androidosok már most is fájdalom mentes vércukor mérést tudnak csinálni egy nagyszerű talalámány révén. A szenzor neve freestyle libre.

 3. Krisz - 2017.10.17. 21:21

  Kedves g,
  Az ios-en is elérhető, Ambrosia küldi a freestyle eredményeket iPhonera NFC nélkül is.
  K

Szólj hozzá Te is!