iOS 11: így állíthatod be az egykezes billentyűzetet

HusztiD 2017.09.29. 17:25 iOS, Kiemelt hírek 4 hozzászólás 1 435

ios-11-one-handed-keyboard-lead1

A júniusi WWDC 17 konferencián bemutatott, majd az elmúlt hét folyamán megjelent iOS 11 rengeteg újdonságot hozott az előző verzióhoz képest. Egy egyik kevésbé ismert, ám mégis hasznos újdonsága a rendszernek az egykezes billentyűzet, aminek leginkább azok fognak örülni, akik a nagyobb, Plus modellek valamelyikével rendelkeznek.

Ennek a funkciónak köszönhetően lényegében kisebb lesz maga a virtuális klaviatúra, de csak annyira, hogy egy kézzel pont elérjük az egészet. Azok számára lehet kedvező, akik éppen utaznak, vagy egyszerűen csak egy kézzel szeretik használni kedvenc készüléküket.

iOS 11 alatt az alábbi módon érhető el az egykezes billentyűzet:

 • Billentyűzetnél tartsd hosszan lenyomva a mosolygós szmájlit (fenti képen látható módon – itt érhetőek el a különféle nemzetiségű billentyűzetek és az Emojik)
 • Egyszerűen csak válaszd ki, hogy melyik oldalra kívánod megjeleníteni az egykezes billentyűzetet (bal vagy jobb)
 • Ha vissza szeretnél térni a normál billentyűzethez, akkor elég csupán az oldalt lévő jobbra, vagy balra mutató nyílra böknöd

Aki szeretné, hogy alapértelmezettként egykezes billentyűzet jöjjön fel, az a Beállításokon belül az Általános menüpontban, a billentyűzetnél állíthatja be. Itt ki kell választani az egykezes billentyűzetet, majd el kell döntenünk, hogy a jobb, vagy bal oldalra szeretnénk alapértelmezetten beállítani. Amennyiben később ezt kikapcsolnánk, ugyanitt tudjuk mindezt megtenni.

Információ! Ne feledjétek, a nyolcadik születésnapját ünneplő iDoki hatalmas kedvezménnyel állt elő, melyet egészen szeptember végéig vehettek igénybe. Bővebb részleteket itt találhattok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

 1. ledtamas - 2017.09.29. 17:38

  Ha nagyitott kijelzést használ valaki, akkor nem tudja beállítani ezt a funkciót! Pl i7nél. Azért írom, mert sokat kerestem, mire rájöttem nekem miért nem jön elő a lehetőség! Hátha segít az info valakinek!

 2. Zoli - 2017.09.29. 17:40

  Èn köszönöm.

 3. Maximus - 2017.09.29. 18:46

  Nekem a i6+- nal nagyotott ikonos kihelzom van és muxik. Nagyon jó köszi!

 4. Ledtamas - 2017.09.29. 22:26

  Valószínűleg a plusznak van olyan nagy a kijelzője hogy elfér így is, ha nagyitott modba teszed! 4,7 collnal ez nem megy, úgy tűnik !

Szólj hozzá Te is!