Nagyobb aksi ellenére kevésbé energiatakarékos az iPhone X

HusztiD 2017.09.27. 18:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 543

iphone-x-power

Amikor az Apple bejelentette az iPhone X-et, akkor az üzemideje kapcsán megjegyezték, hogy két órával tovább bírja majd, mint egy iPhone 7. Igen ám, de arról nem tettek említést, hogy pontosan mekkora akkumulátor lesz benne. Mi felhasználók pedig joggal hihetjük, hogy kisebb fogyasztású lesz az új telefon, köszönhetően az OLED kijelzőnek.

Aki eddig ebben hitt volna, az tévedni fog. Steve Hemmerstoffer korábban már valós infókat szivárogtatott ki az iPhone termékekkel kapcsolatosan, azonban a legújabb infói alapján az iPhone X-ben egy 2 716 mAh-es aksi kap helyet. Ez pedig kicsivel nagyobb, mint ami a 8 Pluszban van, hiszen abban egy 2 691 mAh-es egység található meg. Nem nagy különbségről beszélünk, de ha azt nézzük, akkor a 8 Plus lényegesen tovább bírja az egész napos megmérettetést, mint a mezei nyolcas modell.

Mint tudjuk, az iPhone X csak 2 órával ígér többet a 4,7 colos készülékkel szemben annak ellenére, hogy nagyobb aksit kapott, mint az 5,5 colos testvére. Hiába fogyaszt keveset az OLED miatt a készülék, a telefonban lesznek olyan dolgok, melyek csak úgy zabálják az aksi energiaforrásait. Egyes spekulációk szerint az új előlapi True Depth kamerarendszer a felelős mindezért, hiszen egyedül az a komponens nincs meg a nyolcas modellekben.

Tudni illik, hogy egy OLED kijelzőnek a fogyasztása sokkal kisebb, mint az LCD kijelzőké. Az iPhone 8 modellekben pedig pont az utóbbi kapott helyet, egyelőre csupán az iPhone X részesül az OLED-ben. Már csak ebből kiindulva érdekes, hogy a nagyobb akkumulátor ellenére kevésbé lesz energiatakarékos az új telefon. Pedig ilyen kapacitás mellett talán szűkösen még 2 napot is ki lehetne hozni egy 4,7 colos iPhone-ból.

Az iPhone X megjelenéséig még bő egy hónap van hátra, így ezt követően érdemes lesz megvárni az első teszteket és beszámolókat. Lehet, hogy nem annyira vészes a helyzet, mint ahogyan a mostani források állítják, így csak a valós életbeli használat után lehet megmondani, hogy milyen a készülék üzemideje.

Információ! Ne feledjétek, a nyolcadik születésnapját ünneplő iDoki hatalmas kedvezménnyel állt elő, melyet egészen szeptember végéig vehettek igénybe. Bővebb részleteket itt találhattok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!