KGI: A Samsung miatt lesz prémium árszabású az iPhone 8

HusztiD 2017.09.07. 11:56 iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 682

iphone-8-nodus

A jól ismert KGI újabb elemzéssel állt elő a szeptember 12-i eventet megelőzően. Meglátásuk szerint az Apple igenis prémiumáron adja majd az idei évi csúcsmodelljét, az iPhone 8-at. A mostani hír egyébként teljesen ellent mond azzal, melyről tegnap beszámoltunk, hiszen ott 900 dollár körüli árat rebesgettek az elemzők.

A csapat szerint az iPhone 8 drágasága a Samsung által gyártott OLED kijelzőben rejlik. A szakik szerint az új telefonban egy flexibilis OLED kijelző lesz, ami alapvetően három részből áll: egy OLED érintőpanelből, egy sima OLED panel modulból és egy 3D Touch modulból. Elviekben eme három alkatrészből fogja az első kettőt legyártani a Samsung.

A problémát az jelenti, hogy a Dél-koreai vállalat az OLED panelt dupla annyiért adja, mint amennyiért az Apple legyártatja az LCD kijelzőket. Nagyjából 120-130 dollár lesz az OLED panel előállítási költsége az Apple számára, míg egy LCD-t 55 dodóból hoznak ki az almások.

iphone-8-7-7plus-3

Másik meglátása a KGI-nek pedig az, hogy az Apple tényleg kinyírja a Touch ID-t a csúcsmodellből. Szerintük az almások képtelenek voltak megoldani az ujjlenyomat olvasó kijelzőbe való integritását az új OLED technológia miatt. Cserébe viszont egy sokkal nagyobb, közel széltől szélig terjedőt kijelzőt kapunk, ami mellé még ott lesz az arcfelismerő funkció.

Az utóbbi hetekben nagyon sokfélét olvashattunk az iPhone 8-ról. Mivel jövő hét kedden lesz a hivatalos esemény, ezért már nem kell sokat aludnunk, hogy mindenre hivatalosan fény derüljön az árszabásra. Ettől függetlenül mi reméljük, hogy nem lesz igaz a mostani hír, hiszen  jó lenne, ha 900 dollár körül kezdődne a csúcsmodell indulóára.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Krisztián - 2017.09.08. 12:04

    A touchid kinyirasa visszalepes lenne, ez a megoldas felejtos. Csak az orbitalis sokkolasra mennek ra, hogy huuu ezek megis megoldottak.

  2. Nokia 3210 - 2017.09.11. 20:40

    Már a 7nél is “más” a Touch. Gyakorlatilag már nem nyomsz, mint a 4,5,6 vagy SE-nél.
    “Érintesz” aztán az alma meg “Berreg”, mint ha nyomtál volna :(
    Bízom benne, hogy nem mennek tovább ezen a téren, mert akkor az IPhone elveszíti (számomra) az iphonitását.

Szólj hozzá Te is!