Remek iOS alkalmazással segít a vak és gyengén látó embereken a Microsoft

HusztiD 2017.07.17. 15:55 Egyéb, iOS 0 db 250

seeing-ai

Tudjuk nagyon jól, hogy az Apple mindig nagy hangsúlyt fektetett a megváltozott képességű emberekre. Már a korábbi iOS verziókban is voltak hasznos funkciók a Hozzáférhetőség menüponton belül, melyeket például a vakok és gyengén látók igénybe vehettek. Most hasonló dologgal állt elő a Microsoft, ami igazán nagy segítségére lesz ezen emberek számára.

Történt ugyanis, hogy nem olyan régen megjelent az App Store-ban a saját alkalmazásuk, a Seeing AI. Lényege, hogy a telefon kameráját használva az mindent elárul a felhasználóknak. Például előttünk ül egy kedves ismerősünk, akiről nem csak azt mondja meg, hogy ki látható a kamera által, hanem azt is hogy mit csinál, vagy hogy éppen milyen hangulatában van.

Erre érdemes egyébként megnézni az alábbi videót, hiszen remekül bemutatja a Seeing AI hasznosságát.

A jó hír, hogy maga az app egyelőre csak iOS-re jelent meg, ami ráadásul ingyenesen tölthető az App Store-ból. A rossz pedig, hogy jelen pillanatban pár országban érhető el: Egyesült Államok, Kanada, India, Hong Kong, Új-Zéland és Szingapúr. A hivatalos infók szerint hamarosan több ország App Store áruházaiban elérhető lesz az alkalmazás, de erről jelenleg pontosabb infókat nem osztottak meg.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!