Még egy lépéssel közelebb kerül a 100 százalékban megújuló energiahasználathoz az Apple

HusztiD 2017.06.15. 09:55 Apple, Kiemelt hírek 0 db 159

renewable_energy_ibiden_solar_panel

Két hónappal ezelőtt megtudhattuk, hogy az Apple globális tevékenységeinek 96 százaléka alapszik megújuló energián. Tudhattuk, hogy itt nem állnak meg a kaliforniaiak, ugyanis céljuk, hogy 100 százalékban végezzenek környezetbarát tevékenységet. Nem olyan régen pedig a vállalat újabb egymilliárd dolláros zöld befektetést eszközölt.

Egy nevét eltitkolni kívánt forrás számolt be arról, hogy az almások egymilliárd dolláros zöld kötvényeket vásároltak, melyek 2027-ig érvényesek. Lényegében mondhatjuk azt, hogy ez egy befektetés és sokkal jobban járnak vele, mintha külföldön tárolnák a pénzüket. A meg nem nevezett informátor szerint ennek a lépésnek köszönhetően 95-100 bázisponttal lehet jövedelmezőbb számukra a befektetés.

A zöld tevékenységek által pedig több hasznos is szerezhetnek. Egy évvel ezelőtt például szóba jött, hogy energiavállalattá vált a kaliforniai vállalat, így tudnak energiával is kereskedni. Másik pedig, hogy az újrahasznosításra szintén nagyobb hangsúlyt fordítanak, amivel nem csak csökkentik kiadásaikat, de sokkal környezettudatosabb tevékenységet folytatnak.

Nem ez az első ilyen lépése az almásoknak, ugyanis korábban több napkollektor farmba, vízerőműbe és biogáz létesítménybe fektettek. Közöttük megemlíthetjük a San Franciscóhoz közel lévő 130 megawattos farmot, amit 850 millió dollárból hoztak létre. És ez még csak a kezdet, hiszen ezután egyre nagyobb hangsúlyt fognak a környezettudatos tevékenységükbe fektetni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!