A fejlesztők adományait is megvámolná az Apple

HusztiD 2017.05.23. 09:55 Apple, Kiemelt hírek 0 db 129

Apple-Money-2-780x536

Tudjuk nagyon jól, hogy az App Store-ban lévő eladott alkalmazások után az Apple pénzben részesül. Korábban a teljes ár 70 százaléka jutott a fejlesztőkhöz, míg a maradék 30 a kaliforniai vállalathoz. Ez egy évvel ezelőtt már 85/15 százalékos arányra változott ez a megoszlás.

Mindez persze igaz az alkalmazáson belüli vásárlásokra egyaránt, hiszen abból szintén akaszt egy keveset az Apple. Ezúttal pedig a kínai közösségi alkalmazás, a WeChat csapta ki a biztosítékot az almásoknál, hiszen az appon belül van egy úgynevezett ‘tip’, avagy borravaló funkció. Ahogyan a nevéből sejthető, a felhasználók pénzösszeget utalhatnak a fejlesztők számára.

Ezt nevezhetjük egyfajta adománynak, hiszen ha elégedett egy felhasználó, akkor ezáltal könnyen kimutathatja/megköszönheti azt a fejlesztőnek. No már most annyi a baj, hogy az Apple mindezt alkalmazáson belüli vásárlásnak tekinti, így arra köteleznék az ilyen és ehhez hasonló szolgáltatásokat, hogy adózzanak részükre. Mi több, itt 30 százalékos részesedést szeretne a kaliforniai vállalat.

Egyelőre nem tisztázottak a dolgok, hogy mi lesz a későbbiekben, de az almásoknak érdemes lesz vigyázniuk a kínaiakkal, hiszen nem olyan régen arra kötelezték őket, hogy állítsák le az iBook és az iTunes Movies szolgáltatásaikat az ázsiai országban. Ugyanakkor arról sem árt megfeledkezni, hogy mára Kína lett az App Store legjövedelmezőbb országa, így már csak ezért sem éri meg velük kekeckedni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!