Milyen egy igazán jó okosotthon koncepció?

HusztiD 2017.02.09. 17:55 Ajánló, Kiemelt hírek 0 db 627

fibaro02

Az okostelefonok megjelenését követően elkezdtek megjelenni a különféle okos tartalmak, egy jó pár éve pedig több remek koncepciót láthattunk az egyik leghasznosabb elképzelésről, az okosotthonról. Az elmúlt évek során egyre több ilyen termék mutatkozott be, mára pedig lehetőségünk van szinte mindent automatizálni.

Ehhez kapcsolódóan az Apple az iOS 10-ben bemutatta a HomeKit-et, amely lényegében az otthonunkban található eszközök vezérlésében segít a felhasználók számára. Mivel manapság már nem csak egy többféle színben világító égőről szólnak ezek az otthonok, ezért elég komplex feladat magát az otthoni dolgainkat összehangolni.

HCL

És mi a baj az okosotthonokkal? Vannak remek koncepciók, de legtöbbjük elég hamar elvérzik, ugyanis nem eléggé összetettek. Például a mai termosztátok segítségével be tudjuk állítani, hogy mely napokon mikor kapcsoljon be a fűtés, így mire hazaérünk, a jó meleg otthon vár minket. Igen ám, de mi van akkor, ha hamarabb érünk haza, mert elmaradt egy programunk? Semmi, mivel a termosztát ezt az infót nem kapja meg, így csupán a megszokott időben kapcsolja fel a fűtést.

Roller_shutter2

Többek között ennek kapcsán mutatkozott be a Smart Home Solutions FIBARO megoldása, ami által szinte mindent vezérelhetünk. Éljünk a már meglévő példával: hamarabb érünk haza, így a telefonunk segítségével jelezhetünk, hogy hamarabb kapcsoljon be a fűtés, hogy ne kelljen hidegbe hazamennünk. A koncepció előnye, hogy ha otthonainkban kiépítettük a megoldást, akkor szinte bármit vezérelhetünk róla. Elmegyünk otthonról, így nekünk nem kell arról gondolkodnunk útközben, hogy vajon kikapcsoltuk-e a TV-t, hiszen ahogyan elhagytuk a házat, automatikusan lekapcsolja az elektronikai berendezéseinket.

Szinte bármit ráköthetünk a termosztáton, égőkön, kapun, vagy a redőnyökön át. A FIBARO grafikus felületén keresztül egyszerűen navigálhatunk, ami által úgymond mindent a saját szokásainkhoz alakíthatunk.

Bővebb információkat a Smart Home Solutions oldalán találhattok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!