Újabb rekordot könyvelhet el magának az Apple

HusztiD 2017.02.06. 09:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 159

aapl-numbers1

A 2017 Q1-gyes pénzügyi konferencia óta tudjuk, hogy újabb rekordot ért el az Apple, hiszen a legutóbbi negyedévben hihetetlen iPhone eladásokat produkáltak. Nem olyan régen pedig az IDC elemzői is előálltak a legújabb felmérésükkel, melyből megtudhatjuk, hogy hogyan alakult a piac a legutóbbi negyedévben, illetve az előző év folyamán.

Az almásoknak nem igen lehet okuk panaszra, hiszen az előző év utolsó negyedévében 78,3 millió telefont adtak el, amivel még a Samsungot is megelőzték. Az Apple 4,7 százalékot növekedett, míg a Dél-koreai vállalat eladásai 5,2 százalékot estek vissza. Ennél a pontnál érdemes megemlíteni, hogy igencsak kimagaslóan szerepelt az Apple, hiszen ha azt nézzük, akkor a kaliforniai vállalat kizárólag prémium kategóriás telefonokat árul, míg az összes többi gyártó ezt nem mondhatja el magáról.

idc-jan-2017-3

Ha az éves eladásokat tekintjük világszintes viszonylatban, akkor ott már második helyre elegendőek az Apple eladásai. Az elemzők kimutatták, hogy 2016 folyamán 7 százalékot esett vissza az Apple. Szám szerint ez 231,5 millióról 215,4-re való csökkenést jelent. A Samsungnál sem volt másképp, csupán ők 3 százalékot estek vissza. Viszont érdemes megnézni a Huawei, OPPO és vivo számait, hiszen jelentős emelkedést tudhatnak maguk mögött. Korábban az elemzők zöme már megtippelte, hogy hatalmas növekedés vár rájuk, de az elmúlt év statisztikáit nézve igencsak látványosan gyarapodtak.

idc-jan-2017-2

Érdemes lesz ezt egy év múlva megnézni, hogy akkor hogyan alakulnak az eladások. Természetesen ehhez nagyot kell robbantania az Apple-nek, de ha nagyjából igazak az eddigi pletykák az iPhone 8-ról, akkor bizony nagyot fognak durrantani!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!