Még a Netflixet is túlszárnyalják a zenestreamingelő szolgáltatók

HusztiD 2017.01.19. 13:55 Apple Music 0 db 131

applemusic-1330x887

A Midia elemzőinek legújabb adatai alapján igencsak túlnőtték magukat a zenestreamingelő vállalatok, ugyanis ha összeadjuk a nagyobb szolgáltatók előfizetői bázisát, akkor az túlszárnyalja a Netflix közösségét. A felmérés a 2016-os év végi adatokat ábrázolja, ami alapján összesen 100,4 millió olyan felhasználó volt, aki előfizetett valamelyik zenestreamingelőnél.

Mi több, ezek a szolgáltatók kétszer gyorsabban növekednek, mint maga a Netflix. Az előző év folyamán a zenével foglalkozó vállalatok előfizetői bázisa 48 százalékkal, míg a Netflix csak 24 százalékkal nőtt. Természetesen nehéz a zenei kontentot a filmesekkel összehasonlítani, de ezekből a számokból jól kivehető, hogy mennyire nagy kereslet mutatkozik a különféle streaming szolgáltatók után.

Amennyiben helyesek a Midia adatai, akkor a Spotify-nak 43, az Apple Music-nak 20,9, a Deezernek 6,9, a Napsternek 4,5 és a Tidalnak 1 millió előfizetője volt 2016 végén. Feltehetően a január végi 2017 Q1-es pénzügyi konferencián újabb érdekes információkat oszt meg Tim Cook az Apple Music-ot illetően, hogy mennyivel növekedtek az előfizetői számok a karácsonyi időszakban.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!