Hamarosan érkeznek az első Bluetooth 5 szabványt alkalmazó készülékek

HusztiD 2016.12.12. 13:55 Egyéb 0 db 166

bluetooth-5

Az elmúlt napok folyamán bejelentették a Bluetooth 5 szabványt, ami sokkal, de sokkal ígéretesebben hangzik, mint a jelenlegi Bluetooth 4.2-es verziója. A Bluetooth Special Interest Group hivatalosan felfedte, hogy a platform már elérhető a gyártók számára, így hamarosan érkezhetnek az első telefonok, melyek támogatják az új technológiát.

Az egyik legjobb újdonsága az lesz, hogy kiterjesztett funkciókkal érkezik. Ha a 4.2-höz hasonlítunk, akkor az új szabvány sokkal nagyobb és erősebb hatótávolsággal rendelkezik majd. Szám szerint ez azt jelenti, hogy kétszer gyorsabb adatátvitelt és négyszer nagyobb hatótávot biztosít, ami igencsak kecsegtetőnek hangzik. Sőt, ha azt nézzük, akkor még a Bluetooth 4.2-re sem igazán lehet panaszunk, de az 5 az mindent vinni fog.

Egyelőre pontosabb adatokat nem tudni, hogy melyek lesznek azok az első készülékek, melyekben benne lesz az új technológia. Feltehetően a tavasszal érkező Galaxy S8 egyik újdonsága ez lehet, s reméljük, hogy az ősszel megjelenő iPhone 7s avagy 8 sem fog belőle hiányt szenvedni!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!