Képtelen az innováció következő generációjának vezetésére az Apple

HusztiD 2016.12.05. 17:55 Apple, Kiemelt hírek 0 db 456

the-best-apple-spaceship-renderings-ever-469505-3

Állítják mindezt az Oppenheimer elemzői, akik részben Andrew Uerkwitz múltkori kijelentésére válaszoltak. Úgy tűnik, hogy a szakértők sem túl bizakodóak, ugyanis szerintük stratégiai gondokkal küzd majd a soron következő évek folyamán az Apple.

Az elemzők úgy hiszik, hogy az Apple-nek az elkövetkezendő időszakban nem lesz meg arra irányulóan a bátorsága, hogy az innováció következő generációját vezesse. Ide sorolhatjuk például a mesterséges intelligenciát, felhő alapú szolgáltatásokat, vagy az üzenetküldést. Az almások sokkal inkább az iPhone brandtől fognak függni, s ezzel soha nem látott kockázatot vállalnak.

Ha már iPhone, akkor szó esett arról is, hogy 2018-ra éri el a csúcsot az Apple a telefoneladásokat illetően, ám az árakon továbbra sem fognak emelni, hiszen már nem tudnak hova. Mondjuk ez az iPad és Mac termékekre egyaránt érvényes az Oppenheimer szerint. Nem mellesleg az Apple első sorban a hardverre fog koncentrálni, míg másodlagos lesz a szoftver és az egyéb szolgáltatásaik.

Végezetül azt egyaránt megosztották, hogy egyelőre marad az erős profitálás a cégnél. A tizedik évfordulós iPhone nagy siker elé néz, de ez lesz az utolsó növekedése az Apple-nek, így a befektetők kegyeit még egy kis ideig elnyerik, de onnantól kezdve már nem fogják tudni tartani a szintet.

Érdekes, hogy az elemzők már megint temetik a vállalatot, mint ahogy sok éven át tették. Egyértelmű, hogy az utóbbi években minden rekordját megdöntötte az Apple, azonban azt is tartsuk szem előtt, hogy ezek a számok amiket megdöntöttek, hatalmasak és kezdenek egyre inkább betelítődni, így nem csoda, ha valamelyest csappannak az eladások.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!