A siker ellenére érezhetően kisebb kereslet mutatkozik az iPhone 7 iránt

HusztiD 2016.11.23. 10:25 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 294

iphone-7-vs-iphone-7-plus-cameras

Friss elemzéssel állt elő a KGI, melyből megtudhattuk, hogy a novemberi és decemberi időszakban 5-15 százalékos visszaesés várhat az Apple-re az iPhone eladások terén. Kedvenc elemzőnk, Ming-Chi Kuo leginkább az ázsiai ellátási láncra támaszkodik, mivel szerinte már érezhetően kezdik kielégíteni a keresletet (mondjuk ez csak az iPhone 7-re igaz, a Plus modellekre nem).

Kuo számításai alapján pont emiatt érezhető a csökkenés előjele. Az előző év utolsó két hónapjában az Apple nagyjából 75-85 millió készüléket gyártatott le, azonban idén csak 70-75 millió lehet ennek a mértéke, ami 5-15 százalékos visszaesést jelenthet. Az elemzéséből egyértelműen látszik, hogy továbbra is nagy kereslet mutatkozik az új telefonok iránt, azonban az előző vizsgált időszakhoz képest lényegesen kisebb mértékű.

Az iPhone 7-re leadott rendeléseket már-már kielégítette az Apple, s jelenleg csak a nagyobb, 5,5 colos Plus készülékre kell sokat várniuk az előrendelőknek. Mi több, azt szintén megjegyezte, hogy a nagyobbik telefon már nagyjából minden nagyobb boltban és forgalmazónál kapható. Viszont itt jövünk képbe mi magyarok némi ellentmondásként, ugyanis a hivatalos oldalon még mindig 3-4 hetes szállítási határidőket vállalnak a kaliforniaiak, akárcsak szűk másfél hónappal ezelőtt.

Végül azt is megtudhattuk, hogy a KGI embere nagyon pesszimista Kínát illetően, ugyanis az Apple nem fog nagyobb részesedésre szert tenni az ázsiai piacon 2017 folyamán. Jövőre meglátjuk!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!