Az iPhone 7-re való nagy kereslet miatt tovább növekedett az iOS adoptáció

HusztiD 2016.11.17. 11:57 iOS, iPhone 0 db 326

apple-iphone-7-plus-640x360

Az iPhone 7 és 7 Pluszra mutatkozó nagy kereslet miatt szeptember folyamán nőtt az iOS megoszlása – számolt be Lauren Guenveur a Kantar egyik elemzője. Hiába fogadták sokan kritikusan az Apple új telefonjait, úgy néz ki, hogy az almásoknak idén is sikerült egy olyan készüléket piacra dobniuk, amelynek nem volt oka a szégyenre.

Szeptember folyamán az amerikai piacon az iPhone 7 és 7 Plus volt a legnépszerűbb telefon, hiszen ebben a hónapban az összesített eladások 17,1 százalékát tették ki. Ha pedig az összes iOS-t futtató készüléket nézzük, akkor 34,2 százalék volt az USA-ban a részesedés, míg az Android a tavalyi 66,7 százalékról 63,4-re esett vissza. Sajnos nem volt mindenhol ilyen fényes a helyzet, hiszen Németországban 17,5-ről 15 százalékra csappant vissza az iOS eszközök aránya, míg Kínában 18,7-ről 14,2-re. Érdekes viszont, hogy az Egyesült Királyságban továbbra is népszerű az iPhone SE, hiszen ott az összes eladás 8,5 százalékát tették ki a 4 colos telefon. Ha ezt az amerikai adatokhoz hasonlítjuk, akkor ott az SE aránya csupán 3,5 százalék volt.

Mondjuk érdekes lesz kivárni az elkövetkezendő heteket és hónapokat, hiszen az Apple (remélhetően) hamarosan teljesíti a nagy megrendeléseket, így egy sokkal átfogóbb képet kapunk a piacról. Apropó, aki az iPhone 7 Pluszra rendelt elő, az megkapta már a telefonját, vagy még mindig vár?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!