Még idén új kutatóközpontot hoz létre az Apple Kínában

HusztiD 2016.08.22. 14:55 Apple, Egyéb 0 db 78

beijingskyline

A Reuters nemrég arról adott hírt, hogy az Apple hamarosan megnyitja első kutatóközpontját Kínában. A beszámoló szerint Tim Cook nem olyan régen elkötelezte magát Csand Kao-li párttitkár felé, hogy még az idei év végére létrehozzák az első kutatóközpontjukat az ázsiai országban.

Az Apple-nek egyébként két oka is van arra, hogy pont itt hozzon létre egy új központot. Az egyik, hogy az almások így több emberhez is eljutnak. Ergo minél több országban van kutatóközpontjuk, annál inkább lesz elérhető több ember számára. Így nem csak helyi lakosokkal töltik fel a központokat, hanem a környékbéli megfelelő szakembereket tudják betoborozni. Ilyen központok még egyébként Franciaországban, Izraelben, Japánban, Svédországban és az Egyesült Királyságban található meg.

A másik dolog, hogy az Apple továbbra is közel marad Kínához. Mint azt tudjuk, az utóbbi években nagyon jó kapcsolatot ápolnak az almások Kínával, így mi más is lehetne jobb, minthogy a második számú legnagyobb piacon hozzák létre az új kutatóközpontot?! Érdemes egyébként visszatekinteni egy pár hónapot, ugyanis akkor a Didi Chuxingba fektetett egymilliárd dollárt az Apple.

Nagyon úgy tűnik, hogy az Apple egyre inkább terjeszkedni kíván az ázsiai országban, hiszen még mindig sok potenciál rejlik bennük. Ez pedig, hogy itt is új központot hoznak létre, az egy újabb jó gesztus, hiszen által a helyi megfelelő embereket tudják alkalmazni, akiknek immáron nem kell több ezer kilométereket utazniuk egy jó munkahelyért.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!