Írisz szkennerrel szerelt iPhone érkezhet a jövőben

HusztiD 2016.07.28. 15:55 iPhone 4 hozzászólás 334

eye-2

Az utóbbi időszakban szinte csakis a másfél hónap múlva megjelenő iPhone 7/6SE-ről olvashattunk. A DigiTimes most új híreket közölt le, melyek szerint a két év múlva érkező iPhone már írisz szkennerrel debütál, ami által még a Touch ID-t is elhagyhatja a készülék.

A jelenlegi híresztelések szerint az Apple egy új hitelesítési megoldás után néz és ez nem más, mint az írisz. Miért lenne jó ez? Mivel mindenki egyedi írisszel rendelkezik, így egy ilyen technológia bevezetésével szinte lehetetlen lenne feltörni a készülékeinket, hiszen mindenkinek egyedi azonosítója lenne – persze ha a jelszavakat és jelkódokat figyelmen kívül hagyjuk. Hasonló ez az ujjlenyomatokhoz, hiszen ahányan vagyunk, annyiféle lenyomattal rendelkezünk.

A forrás szerint elvileg a jövőben akár ezt is alkalmazhatnánk a Touch ID helyett, így például az Apple Pay-t sokkal biztonságosabban használhatnánk, mint jelenleg. Mindenekelőtt nem árt tudni, hogy a DigiTimes sokszor téves információkat közöl le, így nem feltétlen lesz ebből bármi. Egyelőre koncentráljunk a szeptemberben bemutatásra kerülő következő modellre, hiszen elsőnek az lesz a mérvadó.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. Alnus - 2016.07.28. 17:56

    A touch id nem biztonságos ???
    Vagy mi a baj vele?
    Miért is jobb a retina scanner?

  2. Patrik - 2016.07.28. 18:26

    Azert a 3 lépcsős ellenőrzés jobb lenne. (Jelszó, Touch ID, és akkor a szkenner.) Na nem mintha a mostani kettő nem lenne elég:) de a napokban lehetett olvasni hogy az amerikai rendőrség 3D nyomtatóval nyomtatott egy ujjat, a Touch ID feloldásához.. Majd meglátjuk.. :)

  3. FtL - 2016.07.28. 20:45

    Két év múlva…? Addig már mindenféle kínai gyártó készülékében lesz retina szkenner. Szerintem nem kényelmesebb megoldás mint az ujlenyomattal való feloldás,képes beállni az Apple ebbe a sorba,eddig ők diktáltak és őket másolták most meg megfordul a trend?

  4. Moha - 2016.07.28. 21:42

    A microsoft már kisebb sikerrel megcsinálta a retina scannert .

Szólj hozzá Te is!