Mi a közös az Apple-ben és a NASA-ban?

HusztiD 2016.07.02. 16:13 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 203

screen-shot-2016-06-30-at-5-12-49-pm

Trent Reznor. Ezúttal ő a közös szál ami összeköti az Apple-t a NASA-val. Amennyiben nyomon követitek a tudományos híreket, akkor minden bizonnyal tudhatjátok, hogy július 4-én, az az a hétfői nap folyamán a Juno nevű űrhajó eléri a Jupiter pályáját. A NASA még 2011-ben indította útjára Junót, ami ha sikeresen célba ér, akkor az lesz a XXI. század eddigi legnagyobb sikere, amit az űrkutatásban az emberek elértek.

Magáról az expedícióról készült egy rövid film, amit egyelőre csak az Apple által nézhető meg. Mivel a két vállalat szorosan összedolgozott, így az almások is felhívják a figyelmet eme dolog fontosságára. Az anno 5 éve útjára eresztett űrhajó eddig soha nem látott képeket ad, illetve az erről kapott anyagokat megvizsgálják a tudósok, amivel sokkalta többet fogunk megtudni a naprendszerünkben található óriásról.

Na de mégis mi köze mindehhez Trent Reznornak, az Apple Music egyik fejesének? A Nine Inch Nails egyetlen és örökös géniusza a zeneiparban már sokat letett az asztalra. Elég ha csak az “ipari” vagyis az industrial műfajról beszélünk, hiszen nélküle eléggé elképzelhetetlen lenne az 1990-es éveket meghatározó műfaj. Az utóbbi években kicsit szüneteltette zenekarát, ami mellett nem volt ideje unatkozni, hiszen számos film kapcsán is részt vett.

screen-shot-2016-06-15-at-10-36-53-am

Reznor legelső filmes kapcsolata még 1994-ben kezdődött, amikor a Született gyilkosok készített dalokat. Két évvel később a Quake nevű kultikus játékhoz szintén megálmodta a zenei aláfestést, majd 1997-ben az Útvesztőben című filmhez egyaránt. Sorolni lehetne még munkásságát, hiszen a januárban elhunyt David Bowietól Marilyn Mansonig számos előadóval közreműködött.

Trent Reznornak azonban van egy nagyon jó barátja és egyben zenésztársa, ki nem más, mint Atticus Ross. A duó a 2010-es Közösségi háló című filmhez készített egy teljes albumot, amivel aztán Oscar-díjat nyertek. Ugyanez a páros egy évvel később a Tetovált lányhoz szintén készített egy három lemezes hanganyagot, majd 2014-es Holtidiglanhoz egyaránt előálltak egy remek albummal. A két úriember neve ezúttal a fentebb már említett Juno kapcsán merült fel, ugyanis a rövid filmhez csináltak egy 9 perces zenét, amit hivatalosan az Apple Music-on hallgathattok meg (no meg most már YouTube-on is).

Ahogyan megszokhattuk, Trent és Atticus munkássága ismételten megtöri a csendet. A páros utóbbi időben leginkább sötétebb tónusú zenéket csinált, így ez a hangulat ismételten garantált: a lassan kibontakozó zene egyre jobban beszippant ebbe a világba, amihez egyenesen a NASA adja a képi világot.

Apropó: van egy How to Destroy Angels nevezetű formáció, melyben Trent és Ross mellett a géniusz felesége, Mariqueen Reznor is közreműködik a méltán hírhedt Rob Sheridannal karöltve. Kicsikét másabb műfaj, de nagyon szerethető. Őket mondjuk itt hallgathatjátok meg, ha kedvet kaptatok volna hozzá.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!