Egyre többet fordít fejlesztésre az Apple – jöhet az Apple Car?

HusztiD 2016.05.17. 17:42 Apple, Kiemelt hírek 0 db 175

apple-sign-store

Az Above Avalon egyik elemzője, Neil Cybart érdekes kutatást osztott meg a nagyérdeművel, melyből megtudhattuk, hogy évenként mennyit költ az Apple kutatásra és fejlesztésre, valamint hogy milyen mértékűek lesznek az elkövetkezendő éves kiadások. 2015 folyamán még csak 8 milliárd dollárt fektettek be kutatásba, azonban az idei év folyamán ez az összeg 30 százalékkal több lesz, ami már a 10 milliárdos határt súrolja.

Cybart úgy véli, hogy az almások egy olyan új terméket fognak az elkövetkezendő évek folyamán bevezetni, ami képes az iPhone-nal is labdába rúgni. Ha megnézzük, akkor az Apple bevételeinek nagyjából kétharmadát az iPhone teszi ki, azonban nincs egy másik olyan termékük sem, amivel hasonlót érnének el.

Elvileg azért nő évről évre folyamatosan a kutatás és fejlesztésre szánt összeg az Apple-nél, mivel valami nagyon nagy dobásra készülnek. Elég csak megnézni az alábbi diagramot, hiszen az teljesen elárul mindent. Láthatjuk, hogy a tavalyi évtől kezdve milyen mértékben nő az erre fordított összeg.

Apple-RD-Spending-2016

Az elemző úgy véli, hogy 2018-ra akár már a 14 milliárd dolláros értékhatárt is elérhetik a kaliforniaiak. Ilyen pénzmennyiség mellett pedig nem lehet azt mondani, hogy kis dobásra készül az Apple. Anno az iPhone megjelenésekor még egymilliárdot sem ért el a vállalat kutatásra szánt összege, most 9 évvel később már több, mint tízmilliárdról beszélhetünk.

A kérdés már csak az, hogy mikor lesz ebből valami. Az eddigi szóbeszédek szerint valamikor 2019/20 folyamán mutatkozhat be az Apple Car. Arról pedig, hogy milyen lesz, még egyelőre mit sem tudni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!