Hamarosan gazdára talál az egymilliárdodik iPhone

HusztiD 2016.04.06. 17:30 iPhone 0 db 214

iphone-se11

A legújabb elemzések szerint idén nyáron az Apple egy újabb mérföldkövet tesz meg: eladja az egymilliárdodik iPhone-t. Sőt, még ennél is tovább ment az elemzés, hiszen úgy hiszik, hogy 2020-ra immáron ennek a dupláját adhatják el. Ez nagyon jól hangzik, azonban érdemes szem előtt tartani, hogy az elemzők zöme csökkenő eladásokat jósol az Apple számára, ami ha így lesz, akkor nem feltétlenül következik be a kétmilliárdos határ négy éven belül.

De ne haladjunk még ennyire előre, hiszen kicsit még messze van 2020. A lényeg, hogy idén januárban már beszámoltunk, hogy immáron egymilliárd aktív iOS készülék van a világon, azonban most arról kell hírt adnunk, hogy nyár folyamán ugyanennyi iPhone lesz összesítettben eladva. Nem ennyi telefon lesz aktív, csupán összesen ennyi iPhone-t adnak el, ami egészen szép számnak ígérkezik.

2007. június 29-től 2015. végéig az almások 896 millió iPhone-t értékesítettek világszerte. Ha tovább boncolgatjuk, akkor kiderül, hogy ennek nagyjából a felét az elmúlt két évben érték el. A Wall Street legújabb előrejelzése szerint az Apple 50 milliót adott el a legutóbbi negyedévben márciussal bezárandóan. Ha mindez igaz, akkor elvileg nagyjából 946 milliónál jár az Apple, amit ha a most következő fél évben nem is, de az azutániban már biztosan átlép.

iPhone-6s-main-800x337

Kis érdekesség. Ha összehasonlítjuk az iPhone eladásokat az 1993 óta eladott iPod, iPad és Mac modellekkel, akkor az almás telefon simán lehagyja a többi családtagját.

Érdemes lesz kivárni az április 25-ét, hiszen ekkor lesz a 2016 Q2 pénzügyi konferencia, ahol többek között kiderül, hogy milyen iPhone, iPad és Mac eladásokat produkált a kaliforniai vállalat, illetve milyen bevételre és profitra tettek szert általuk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!