Ígéretes változás elé néz a Home gomb

HusztiD 2016.03.30. 17:30 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 2 115

touch-id-on-iphone-6

Újabb érdekes szabadalom látott napvilágot, amelyet az Apple nem olyan régen védetett le. A leírás alapján teljesen újragondolták a Home gombot, aminek köszönhetően sokkal komplexebb feladatokat láthat el köszönhetően az úgynevezett liquidmetal eljárásnak.

Ez a technológia lehetővé tenné, hogy teljesen nyomásérzékeny legyen a Home gomb. Ha ez így lenne, akkor egy rakás lehetőség lenne az Apple előtt, amit minden bizonnyal kihasználnának, hiszen ezáltal bővíthetnék a telefonjaik és tabletjeik funkcióit.

A liquidmetal sokkal jobb lenne, mint amilyen eljárást jelenleg használnak a készülékekben, ugyanakkor még a titán és a rozsdamentes acélnál egyaránt jobb maga az anyag. Igaz, hogy minden érintés után eldeformálna, de a leírás szerint könnyedén visszaállna az eredeti állapotába, amivel időtállóbb lenne, mint az említett két anyag.

16146-12788-Screenshot-2016-03-10-010145-l

A szabadalomban egyébként még egy rakás dolog van leírva, hogy nagyjából hogyan működne ez az új megoldás. Sok lehetőség rejlik benne, hiszen egy ilyen mechanizmussal leegyszerűsíthetné a használatot az Apple, ugyanakkor sokkal flexibilisebbé varázsolnák a gombot. Nem mellesleg ezt a komponenst is nyomásérzékennyé tudnák varázsolni.

Hogy ebből lesz-e valami, az csak a jövő titka. Mint ahogyan már tudjuk, a kaliforniai vállalat egy rakás kiváló szabadalmat védetett le az elmúlt évek folyamán, de sajnos ezekből nem minden valósult meg a gyakorlatban.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!