Sokkal régebb óta húzódik az Apple és FBI ügye, mint gondolnánk

HusztiD 2016.03.22. 17:30 Apple, Kiemelt hírek 1 db 270

apple-ceo-tim-cook-fighting-fbi-on-terrorism

Meglehetősen érdekes cikket közölt le a Bloomberg online magazin a titkosítás kapcsán. Mint azt már nagyon jól tudjuk, anno 2 éve, a WWDC konferencián mutatta be Tim és csapata az iOS 8-at, melyről ekkor elmondták, hogy teljesen letitkosították. Aztán rá egy évre bemutatták az iOS 9-et, ami tovább fejlődött, végül pedig ott tartunk, hogy az FBI megpróbál ezek miatt nyomást gyakorolni az Apple-re.

Mi átlagemberek mit látunk mindebből? A tavalyi év folyamán a San Bernardinóban történt terrortámadás óta folyamatosan olvashatunk a titkosításról, hiszen az FBI lényegében emiatt kötelezné az Apple-t a titkosítás feloldására. Valójában pedig nem ez a helyzet a legújabb beszámoló szerint.

Tim és csapata az iOS 8 éra elején korai hozzáférést adott az FBI számára, hogy megismerhessék milyen új rendszert alkottak meg. Nem sokkal később rájöttek a szövetségiek, hogy ez mégsem lesz annyira jó számukra, hiszen az almások egy fontos kaput zártak be előlük. Egy olyan kaput, amivel hozzáférhettek a felhasználók privát adataikhoz.

Mit jelentett ez az FBI számára? Hogy minden fénykép, szöveges üzenet, jegyzet és egyéb információ, amit az emberek a telefonjukon tartottak egyszer csak eltűntek. Többé nem fértek hozzájuk, így a későbbi nyomozások során volt mire/kire fogni a bűnbakot.

Természetesen ilyen helyzetekben pipulnak a szövetségiek, hiszen nem tudják úgy ellenőrizni az embereket, ahogyan szeretnék. Részben jó, mivel nem férnek hozzá a személyes adatainkhoz és szó szerint nem turkálnak a zsebünkben, ugyanakkor rossz, mivel nem tudják kiszűrni a rossz fiúkat.

Tim egyébként pont a tegnapi eventen mondta el, hogy kutyakötelességüknek érzik, hogy megóvják az embereket, hiszen az egyik legszemélyesebb eszközünk a saját iPhone-unk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Apples - 2016.03.22. 23:45

    Nem pont ma volt egy hir miszerint az FBI lenyugodott es mar nem kéri az Almát? – mert (ahogy a hírek valószínűsítik) betudnak mar jutni a rendszerbe?

Szólj hozzá Te is!