Szó szerint életmentő funkciókat kaphat az Apple Watch

HusztiD 2016.03.10. 17:48 Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 529

watch-heart

Napvilágot látott egy újabb szabadalom, amely ezúttal az Apple Watch-al kapcsolatos. Több szabadalomról olvashattunk az elmúlt időszakban, azonban az almások most egy nagyon hasznos ötlettel álltak elő, melynek a lényege, hogy az óra automatikusan segítséget hív, ha azt észleli, hogy valami baj éri a felhasználót.

A leírásban ugyan nem írták le pontosan, hogy egy iPhone vagy Apple Watch készülékről van szó, azonban inkább ezek párosára adtak utalást. Egy elektromos eszköz méri az adatokat a szenzorai által, amelyeket egy másik elektromos készülék számára küld el. Tehát két elektronikai eszköz szoros együttműködéséről van szó, ami az Apple Watch és iPhone párosára ad utalást.

Eddig még semmi különleges nem volt a dologban, azonban a további leírás szerint ez a felállás képes lenne arra, hogy érzékelje a vészhelyzeteket. Ilyen lehet mondjuk, hogy ha rosszul vagyunk, akkor a készülék automatikusan egy emailt küld egy megadott családtagunk számára, azonban ha azt érzékeli, hogy súlyosabb az eset, akkor egyből a 911 felé fordul segítségért.

emergency

Ilyen lehet például az autós és biciklis balesetek, az egészségügyi tünetek, mint a szívroham és a verőértágulat, esetleg egy tűzeset, vagy egyéb hasonló dolgok. Természetesen minden szituációnak meglenne a sajátossága, így a rendszer el tudná dönteni, hogy most éppen elég az, ha egy családtagot értesít, a rendőrséget, mentőt vagy éppen a tűzoltót. Illetve automatikusan mennének a GPS koordináták, hogy könnyedén megtaláljanak minket.

Mint a legtöbb szabadalom, ez is egészen jól hangzik, azonban nem tudni, hogy előbb-utóbb bevezetésre kerül-e egy ilyen funkció. Vélhetően az elkövetkezendő időszakban folyamatos fejlesztések lesznek ezt illetően, így nem kizárt, hogy a későbbiekben már az okosóra indítja helyettünk a segélyhívást.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!