Megduplázta kapacitásait a TSMC – gyártósoron az A10-es processzor?!

HusztiD 2016.03.03. 06:03 Egyéb 0 db 248

armchipapple

Az utóbbi időben az iPhone SE-é volt a főszerep, de közben olvashattunk újabb pletykákat az iPhone 7-ről, illetve olyan elemzésekről, melyek csökkenő iPhone eladásokat várnak. A legújabb hírek szerint pedig az Apple legnagyobb processzorgyártója megduplázza a gyártását, hiszen 40 ezerről 80-ra emelik a lapkák gyártásának számát márciusban.

A vállalat befektetői találkozóján a vezérigazgató helyettes, Wei elmondta, hogy hatalmas növekedés vár rájuk. 2015-ben még csupán 40 százalékot gyarapodtak, de idén újabb 70 elé néznek. Ugyan nem került említésre az Apple, de mint tudjuk, a TSMC nagy szerepet játszik az almás készülékek chipjeinek legyártásában. Sőt, a kaliforniaiak igencsak meg lehetnek velük elégedve, ugyanis az iPhone 6s-ben debütált A9-nél sokkal energiatakarékosabbak a TSMC egységek, mint a Samsung-é.

Magáról az A10-es processzorról még szinte semmit sem tudunk. Az már szinte biztos, hogy a tajvani cég fogja ezek zömét legyártani az Apple számára. Arról viszont semmit sem tudni, hogy maradnak továbbra is a 16 nanométeres gyártástechnológiánál, avagy sikerül ez alá menniük. Mindenesetre nagy bizakodás elé néz a vállalat, ugyanis legutóbb 82 millió dollárt költöttek fejlesztésekre.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!