Ezek voltak december legnépszerűbb és legjövedelmezőbb iOS játékai

HusztiD 2016.01.14. 14:50 iOS, iPhone 0 db 1 624

app-store

Talán bátran kijelenthetjük, hogy december az év azon hónapja a kaliforniai (és persze egyéb) vállalat számára, amikor nagyobb eladásokat és bevételeket produkálnak a karácsonyi ünnepek miatt. Egy App Store analitikával foglalkozó cég, a Sensor Tower kiadott egy új felmérést, amely ezúttal egy érdekesebb témát foglal magában. A vizsgálat 2015 decemberét nézte, azon belül pedig megtudhattuk, hogy mely játékok voltak a legnépszerűbbek, illetve hogy milyen bevételeket hoztak.

A beszámoló szerint a tavalyi év utolsó hónapjában 1 milliárdos bevételt produkáltak az appok. Ez egy 18 százalékos növekedésnek felel meg, hiszen a novemberi adatokhoz képest. Nem csak a bevételek, de maga a letöltések is növekedtek.  Ha a játék szekciót nézzük, akkor az Egyesült Államokban 179 millió letöltés született, míg egy hónappal korábban csak 143, ami 26 százalékos növekedésnek felel meg. Ha világszinten nézzük, akkor ott 614 millió volt decemberben, míg novemberben 510.

screen-shot-2016-01-13-at-9-48-44-pm

A december folyamán legtöbbet letöltött játék a népszerű Piano Titles 2 volt, amit ingyenesen lehet beszerezni, azonban alkalmazáson belüli vásárlásokat tartalmaz. Ha az amerikai piacot nézzük, akkor ott a top 5-ben a Cut the Rope 2, Monument Valley, Temple Run 2 és a Geometry Dash Meltdown volt a népszerű, Ha pedig a bevételeket vizsgáljuk, akkor a Clash of Clans volt a legjövedelmezőbb, amely szintén ingyenesen letölthető, de ettől függetlenül közel 60 millió dollár bevétele származott.

screen-shot-2016-01-13-at-9-48-50-pmAmennyiben a világszintű letöltéseket vizsgáljuk, akkor ott a top 5 letöltésben a Piano Titles 2, Rayman Adventures, Monument Valley, Crossfire és a Cut the Rope 2 volt a legnépszerűbb. Ha a bevételekről esik szó, akkor itt is a Clash of Clans nyert, ugyanis 90 millió dollárt kaszáltak vele, amit a Game of War követ feleannyi hozammal.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!