Jelentősen csökkent az iPhone 6s ára Indiában

HusztiD 2015.12.22. 09:59 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 963

india

Az elmúlt hét folyamán már beszámoltunk, hogy Indiában az Apple lefelezte az iPhone 5s árait, most azonban arról adunk hírt, hogy a nem olyan régen megjelent új telefonjainak árából csípett le jelentősnek mondható összeget a kaliforniai vállalat. Például a belépőszintű, azaz a 16 GB-os iPhone 6s modellt ezelőtt még 62 ezer rúpiáért (269 ezer forint) vásárolhatták meg az emberek, mostantól pedig 48,5 ezerért (210 ezer forint) kínálják.

Jelentős árcsökkenésről beszélünk, melynek keretein belül minden iPhone 6s és 6s Plus készüléket olcsóbban szerezhetnek be az Indiai lakosok. Átlagosan 15-20 százalékos kedvezményről van szó. Érdemes azonban megjegyezni, hogy ezek az árak még így is magasabbak, mint amennyiért Amerikában kínálják őket az almások. Ha dollárban számolunk, akkor a jelenlegi árcsökkentés által a már említett telefont 732-ért szerezhetjük be, míg Amerikában 649-et kérnek el érte.

apple-india-map

A miértek hivatalosan ugyan nem derültek ki, azonban a szóbeszédek szerint az Apple eladásai nem úgy alakulnak az indiai piacon, mint ahogyan azt remélték. Mint tudjuk, az utóbbi időben egyre többet hallhatunk az ázsiai országról, hiszen mint azt már tudjuk, nagy potenciált rejt az almások számára. Viszont ez talán úgy lenne a legjobb, ha több országban lennének hasonló kezdeményezések. Például nálunk is simán jöhetne egy árcsökkenés, hiszen az Apple Music szolgáltatásért is fele annyit fizetünk, mint a legtöbb ország – ez azért van, mivel az Apple megpróbálta a pénztárcánkhoz mérni a szolgáltatást. Ergo szegényebb országnak tekintenek minket, de ettől függetlenül a termékeik árait még nem csökkentették.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!