Idén ezeket az alkalmazásokat használtuk legtöbben

HusztiD 2015.12.22. 13:48 Apple Music, Kiemelt hírek 0 db 485

applemusicmufajok

A méltán híres Nielsen csapata egy újabb felméréssel készült, amelyben azt vizsgálták, hogy mik voltak az idei év legnépszerűbb okostelefon alkalmazásai. A kutatásban sajnos csupán az amerikai piacot vizsgálták, de ettől függetlenül egy átfogó képet mutat, hogy mégis milyenek a megoszlások az applikációk között.

A vizsgált időszak januártól októberig tartott. Érdemes megjegyezni, hogy a Nielsen által kiadott adatok nem tükrözik az Apple Music előfizetőinek számát. Mint tudjuk, az almások új szolgáltatását bárki ingyenesen használhatja az első három hónapban, viszont annak a lejártával már fizetnie kell érte.

top-smartphone-apps-of-2015-9478-top-digital-2015-wirepost-d2

A fenti ábrán látható a Top 10-es lista, amelyből megtudhatjuk, hogy átlagosan hányan használták a programot, illetve az éves növekedési ráta is jelen van. Nem meglepetés az első helyezés, hiszen a Facebook toronymagasan nyert 126 millió egyedi felhasználóval és 8 százalékos éves növekedési rátával. A második, harmadik és negyedik helyezett között csupán minimális eltérés van, viszont érdemes hozzáfűzni, hogy a Messengernek van a legnagyobb éves növekedési rátája, amely 31 százalék.

Ami jelenleg minket érdekel, az nem más, mint az Apple Music. A nyáron debütált alkalmazás/szolgáltatás egészen népszerű volt, hiszen pár hónap alatt sikerült a Amerikában a kilencedik legnépszerűbb programmá kinőnie magát. Szám szerint 54 millió egyedi felhasználója volt, ugyanakkor 26 százalékos rátával számoltak az Apple Music számára. Megemlítésre méltó az Apple Maps is, hiszen ez volt a tizedik legnépszerűbb app 46 millió felhasználóval és 16 százalékos rátával.

top-us-smartphone-operating-systems-by-market-share-9490-top-digital-2015-wirepost-d1

A második ábrán pedig az idei év harmadik negyedéves okostelefon rendszerek megoszlásai láthatóak. Szemmel jól kivehető, hogy Amerikában még mindig az Android a legnépszerűbb, hiszen az emberek 52,6 százaléka használja azt. Második helyre az iOS került 42,7 százalékkal, akit a Microsoft követ 2,8-cal, majd az egyéb kategória 1,2-vel és végül 0,7-tel a BlackBerry.

Ahogyan látható, eléggé nagy népszerűségre tett szert az Apple Music az első évében. Ezek után már csak az a feladata az Applenek, hogy minél több előfizetőre tegyen szert, hogy tovább népszerűsítse a nem olyan régen útjára indított zenei szolgáltatásukat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!