Továbbra is az Apple a leginnovatívabb; kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasót kaphat iPhone 7 – mi történt a héten?

HusztiD 2015.12.06. 14:43 Apple, Kiemelt hírek 0 db 497

Eltelt egy újabb hét, ám az Apple szemszögéből vizsgálva, ezúttal sem maradtunk érdekes hírek nélkül. Az elmúlt napok folyamán Tim Cookot választotta az RFK Human Rights szervezet a Ripple of Hope díjra, rá pár napra pedig megtudhattuk, hogy immáron tizedik alkalommal söpörheti be magának az Apple a leginnovatívabb vállalat címét. De ne haladjunk ennyire előre, nézzük szépen sorban, hogy mi történt ezen a héten.

online-tablet-shopping

Idén Tim Cook zsebelhette be a Ripple of Hope elismerést

Idén egy különleges megtiszteltetésben részesül az Apple vezérigazgatója, hiszen a Robert F. Kennedy Humgan Rights szervezet őt választotta a 2015-ös év Ripple of Hope díj nyertesének. Az almás CEO mellett olyan emberek részesültek külön kitüntetésben, mint John Lewis kongresszusi képviselő, Roger Altman az Evercore társalapítója és Marianna Vardinoyannis, az UNESCO nagykövete.

tim-cook

Bővebben itt olvashattok róla.

Immáron tizedik éve az Apple a leginnovatívabb vállalat

A Boston Consulting által végzett legújabb felmérésből kiderült, hogy mely vállalatok voltak idén a leginnovatívabbak. A kutatásaik során világszerte 1500 felső vezetőt kérdeztek meg, hogy szerintük melyik a leginnovatívabb vállalat – természetesen a saját cégükre nem szavazhattak. Ugyanakkor a rangsorolásnál az is szerepet játszott, hogy az elmúlt öt év folyamán mennyi pénzt kaptak vissza a résztulajdonosok. Az Apple immáron tizedik éve csücsül a toplista első helyén.

apple-store

Bővebben itt olvashattok róla.

Az Apple gyártja a legmegbízhatóbb laptopokat

A méltán híres és nagy múlttal rendelkező Consumer Reports jóvoltából készült egy új felmérés, melyben azt vizsgálták, hogy mennyire megbízhatóak a piacon lévő laptopok. Mondani sem kell, hogy az Apple gépei kiválóan szerepeltek, hiszen a Windows-os alternatívákhoz hasonlítva az almások a kevésbé hibásodnak meg.

r375_PF_Family-SCREEN-1024x565

Bővebben itt olvashattok róla.

Versenyellenes magatartást mutatnak az Ausztrál bankok az Apple Pay kapcsán

Ausztráliában az Apple Pay megjelenését követően a bankok befagyasztották a tranzakciókat. Pontos dolgok nem derültek ki ugyan, hogy mégis miért csinálták ezt, azonban versenyellenes magatartással vádolták meg a bankokat. Természetesen az Apple nem örül a dolognak, így mindent megtesznek a dolog érdekében.

apple-pay-australia

Bővebben itt olvashattok róla.

Kiderült, hogy miért elégedetlenek az Apple Watch vásárlói

Újabb érdekes dolgok derültek ki a Wristly legújabb felméréséből, hiszen ezúttal arra voltak kíváncsiak, hogy mit nem szeretnek az Apple Watch kapcsán az emberek. Az előző héten egyébként már kaptunk tőlük egy hasonlóan érdekes tanulmányt, melyből részletesen kiderült, hogy nagy általánosságban mire használják az okosórát. A legutóbbi felmérésben összesen 330 olyan ember vett részt, akik már rendelkeztek az almás okosórával, így alaposan kifaggatták őket.

1-B-0dIQC72xeGe-aZjgipzQ

Bővebben itt olvashattok róla.

További érdekességek

A hét elején megtudhattuk, hogy hálaadáskor és fekete pénteken egyaránt az Apple-é volt a főszerep, ugyanakkor egy új, jack csatlakozó nélküli iPhone 7 koncepcióról is felmerültek a pletykákMegjelent az OS X 10.11.2 ötödik bétája, ám ezúttal sajnos kimaradt az iOS frissítés. Olvashattunk az iPad Próban lévő processzorról, ugyanis a Chipworks csapata szétkapta, így megtudhattuk, hogy pontosan hogyan épül fel az A9X. A hét közepére pedig egy igen kedves reklámot kaptunk a Microsofttól, majd nem sokkal később megjelentek a nevetségesen erőteljes iPhone 6s reklámok, pluszban a hétvégére kaptunk egy újabbat.

concept-iphone-6c-01

Felmerült egy új szóbeszéd, ami szerint az Apple már teszteli az iPhone 7 modelljeit, köztük kijelzőbe helyezett ujjlenyomat olvasóval, majd nem sokkal később megtudhattuk, hogy akár 2 éven belül LCD-ről OLED-re válthatnak az almások. Olvashattunk a TSMC és az A10-es processzor kapcsolatáról, ami után kiderült az is, hogy az Apple TV-re is streamelhetőek olyan játékok, mint például a GTA V. Végül a hét utolsó felében újabb hírek röppentek fel az iPhone 6c-ről, nyílt forráskódúvá vált a Swift és új szabadalmat is láthattunk az Apple Watch kapcsán. Ha pedig már szóba kerültek az elismerések, akkor az Apple 14 éve egyhuzamban részesült az Emberi Jogok Kampányának elismerésében.

Végül szombatra összeszedtük számotokra a top 10 iOS játékot, amivel december folyamán játszhatunk.

Ezek voltak a negyvenkilencedik hét legérdekesebb hírei. Mit várhatunk a következő héten? Lassan ideje lenne már megjelennie az iOS 9.2 legújabb bétájának, illetve a hét folyamán az Apple már frissítette az OS X bétát, így vélhetően új és végleges El Capitan frissítést kapnunk kellene a közeljövőben.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!