Jön a mobilhálózaton is működő Continuity

Skarp 2015.06.11. 18:00 Apple, iOS 1 db 400

Az Apple elvileg mobilszolgáltatókkal dolgozik azon, hogy az iOS 9-től kezdve a Folytonosság funkciókör elemeit (hívások, SMS-ek/iMessage-ek továbbítása) mobilhálózaton keresztül is használhatóvá tegyék.

continuityios9

A T-Mobile felhasználóinak odaát elvileg már elérhető ez, ha az iOS 9 bétáját futtatják – írja a The Verge. A Wi-Fi egyenletből kivételével elvileg akkor is fogadhatnának a júzerek hívásokat, illetve küldhetnének vagy fogadhatnának üzeneteket iPad-jeiken, ha például telefonjaikat otthon hagyták. Arról nincs egyelőre semmi infó, hogy a szolgáltató-oldalon milyen változtatásra van szükség, hogy a Continuity működjön hálózataikon és az sem, hogy vajon extradíjat fognak-e kérni a funkcióért (a szolgáltatókat ismerve jó eséllyel igen).

A magyarul csak esetlenül Folytonosságnak nevezett funkciószett még az iOS 8-cal együtt mutatkozott be, könnyebbé téve a többféle Apple eszközzel rendelkező emberek workflowját. A telefonos funkciókön felül ide tartozik a Handoff is, aminek segítségével az egyik eszközön megkezdett feladatot a másikon folytathatjuk, bármiféle fennakadás nélkül. A néha-néha nehézkesen működő szolgáltatást dícsérte a sajtó és a júzerek is jól fogadták, míg a konkurencia is ilyeneken kezdett el dolgozni  – a Samsung Flow néven dobott piacra pont ugyanilyet novemberben, a Microsoft pedig a Windows 10-be tervez hasonló megoldásokat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Apples - 2015.06.12. 12:40

    Egy kicsit legyszives több konkrétumot: miről van szó, milyen verzióban, hol, milyen szolgáltatónál, milyen költséggel, hogy működik?…

Szólj hozzá Te is!