Az Apple kirúgta a Campus 2 kivitelezőit a késések és megugró költségek miatt

Sloan 2015.06.11. 14:06 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 491

Az Apple állítólag azonnali hatállyal felbontotta szerződését a Skanska és DPR nevű cégekkel, akik az új központ építéséért voltak felelősek. 

apple_campus_4

A Skanska és a DPR által alkotott konzorcium teljesen kiszáll a projektből a követkető hetekben – állítja egy a Silicon Valley Business Journal egy hozzá eljutott belső e-mail alapján. A “cégek nem tudtak megegyezésre jutni” – írta Richard Cavallaro, a Skanska USA vezetője. Már múlt héten felröppentek pletykák azzal kapcsolatban, hogy a két cég bajban lehet, amikor egy kereskedelmi magazin arról számolt be, hogy a svéd cég a főépület befejezése után kiszáll a projektből, ami hatalmas, 800 millió dolláros  bevételkieséssel jár.

Bár nem ritka eset, hogy az építési fázisok között lecserélik a vállalkozókat, egy Campus 2 méretű projekt teljes átállása azonban szinte példátlan. A változtatás rendkívül mély problémákra utal, a már amúgy is egy éves elmaradással és 2 milliárd dollár feletti költségvetéssel bíró építkezéssel kapcsolatban.

Egyesek szerint a Campus 2 legkorábban is csak 2017-re készül el. Az Apple eredetileg 2015-re tervezte az új központ befejezését, most azonban már arról beszéknek, hogy 2016-ban nyitná meg kapuit. A Journal szerint az atlantai Holder Construction veszi át a munkálatokat – az a cég, akik az Apple észak-karolinai adatközpontját építette. Holder a cupertinoi projektben is részt vesz: ők felelnek a Campus 2 mechanikai, elektromos és épületgépészeti elemeiért.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!