Az Apple és Jony Ive a legek listáin

Skarp 2015.05.28. 12:03 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 144

Jony Ive-ot a Juniper legbefolyásosabb techfejesek listáján csak a Microsoft CEO-ja, Satya Nadella tudta lenyomni, míg a Millward Brown legértékesebb brandeket tömörítő ranglistáján az Apple visszaszerezte az első helyet.

iveapple

A Juniper listája szubjektív kritériumokon alapul, a vízión, innováción, személyes befolyáson, ilyesmiken. Ive pozíciója egyébként leginkább az Apple Watch-nak köszönhető, ami a listát készítő szervezet alapján az etalon lesz az okosórák között. Nadella a Microsoft üzleti modelljének és irányvonalának fundamentális átformálásáért kapta az első helyet.

A top 10-be olyanok kerültek be rajtuk kívül, mint a Razer CEO-ja, Min-Liang Tan, az Uber vezetője, Travis Kalanick, a Netflix vezérigazgatója, Reed Hastings, valamint Jack Ma (AliBaba), Paul Eremenko (Google ATAP), Jeff Bezos (Amazon), Elon Musk (Tesla), Lei Jun (Xiaomi). Érdekes módon Tim Cook nincs a listán, aki az ilyen rangsorokban jellemzően előkelő helyeken szokott szerepelni.

Eközben a Millward Brown is közzétette szokásos éves BrandZ listáját a legértékesebb brandekről, és Cupertinonak sikerült visszaszereznie a legfelső pozíciót a tavalyi nyertes Googletől – jelenleg 247 milliárd dollárt ér az Apple-márka. Ez leginkább az iPhone 6 óriási sikerének, illetve az Apple Watch-nak, a HealthKitnek és az Apple Pay-nek köszönhető. A második helyen a némileg szintén erősödő Google áll 173,7 milliárddal, míg 28 százalékos erősödéssel és 115,5 milliárddal a Microsoft a harmadik.

Cupertino mutatta be egyébként a legdurvább növekedést az elmúlt 10 évben – az almás brand értéke mintegy 1446 százalékkal erősödött az étvizedben a Millward Brown adatai alapján.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!