A hibás Taptic motorok miatt is lassú a Watch gyártása

UP 2015.04.30. 09:45 Apple, Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 255

Egy szerdai jelentés szerint az Apple felfedezett egy komoly hibát az egyik beszállító által gyártott Taptic motorok mechanizmusában, ami arra kényszerítette a céget, hogy már teljesen összeszerelt darabokat selejtezzenek le még a megjelenés előtt.  

apple_watch_taptic_engine_1_640x360

Az ügyben járatos források beszámolói alapján a The Wall Street Journal közzétette, hogy meg nem határozott számú, a AAC Technologies Holdings által gyártott haptikus egység robbant le a megbízhatósági teszteken, nem sokkal az Apple Watch februárban induló tömeggyártását követően. Az AAC az egyike a két beszállítónak, akik a kritikus fontosságú Taptic motort gyártják. Az AAC székhelye Hong Kongban van, de a kérdéses alkatrészt Shenzhenben, Kínában gyártják.

“A csapatunk azon dolgozik, hogy olyan gyorsan teljesítse a megrendeléseket, ahogy csak lehetséges a rendelkezésre álló készletből és a megrendelés sorrendje alapján. Tudjuk, hogy sok ügyfél esetében hosszú az átfutási idő, épp ezért is nagyra értékeljük türelmüket.” – nyilatkozta az Apple.

Mióta felfedezték a hibát a vállalat kizárólag a másik, japán beszállítójára támaszkodik, a Nidec Corpra. Azt azonban nem tudni, hogy mennyi idő fog kelleni, míg a japán beszállító képes felpörgetni úgy a termelést, hogy kiegyenlítse a felhalmozódott hiányt. A pletykák szerint az Apple épp ezért utasított más beszállítókat, hogy lassítsanak a termelésen júniusig.

A Taptic motor egyéni megoldással működik, itt egyetlen apró súlyocska egy tengelyen történő oda-vissza mozgatásával hozzák létre a rezgéseket. Ez a mobiltelefonoknál alkalmazott rotációs mozgású megoldáshoz képest többféle érzetet tud előállítani az apró koppintásoktól a folyamatos rázkódásig.

Ahhoz, hogy minél hamarabb utolérje magát a cég és a felhalmozódott megrendeléseket teljesítsék, fontolóra vették, hogy keresnek egy másik beszállítót, hogy kisegítsék jelenlegi partnerüket, a Quanta-t. A források szerint a Foxconn nemrégiben kezdte meg az Apple Watch gyártási tesztjeit, de 2015 végéig nem várható, hogy be tudna szállni a termelésbe.

A Watch-ok előrendelése április 10-én kezdődött és rengeteg ügyfélnek kellett csalódnia, mivel gyakorlatilag percek alatt elfogyott az a készlet, amit a megjelenés napján szállítani tudtak. A már felvett rendelések kiszállítása néhány héttől akár néhány hónapig is tarthat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!