Elindult világhódító útjára az Apple Watch

UP 2015.04.24. 10:31 Apple, Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 306

Április 24-ét írunk, ami azt jelenti, hogy a világ kilenc országában ma megkapják az első szerencsések az előrendelt Apple Watch-okat. Ausztráliában már több vásárló is közzétette az Instagrammon, a Twitteren vagy más portálon, hogy megérkezett új órája. Várhatóan hamarosan felkerülnek az első kicsomagolást megörökítő videók és tapasztalatok is. 

apple-watch-6_1_2_640x

Ausztráliát követően a helyi nyitva tartásoknak megfelelően először Hong Kongba, Kínába, majd Japánba érkezhetnek meg az Apple új okosórái, és ezek után ujjonghatnak az európaiak, nevezetesen Franciaországban, Németországban majd az Egyesült Királyságban, míg az Államokban keleti idő szerint reggel 9 órakor kezdődhet a kézbesítés.

A Watch-okat a hét elején kezdték kiszállítani és nagyon úgy tűnt, hogy nem sok ügyfél kapja meg 24-én az óráját, a legtöbben 4-6 héttel is számolhattak. Viszont nagy meglepetésre a hét második felében kiderült, hogy sokaknak mégsem kell ennyit várniuk az új kedvencükre. Az Apple is elmondta, hogy több vásárló is hamarabb kaphatja meg az órát, mint várták, viszont a 24-ei szállítás sok esetben kérdéses lehet, olyan ügyfelek számára, akik nagyon korán előrendeltek, viszont még nem kaptak visszaigazolást a csomag státuszáról.

Az pedig már korábban is kiderült, hogy egyelőre marad az online rendelés, a Store-okba betérve nem tudjuk megvásárolni az Apple Watch-ot, köszönhetően a megcsappant készletnek. Viszont néhány luxusáruházban limitált mennyiségben ugyan, de elérhető az óra. Ilyen üzletek találhatók Párizsban, Berlinben, Tokióban, Milánóban és Londonban.

A Watch-hoz tartozó App Store el is rajtolt már (mintegy 3000 alkalmazással), ezt az iOS 8.2-ben és 8.3-ban található Watch appban lelhetetitek meg. Ennek kinézete hasonló az alap iOS felülethez, ám itt az ikonok kör alakúak. A Get Started szekció az esszenciális kezdőappokat, míg a Healthy Living a fitneszfelhasználásra alkalmas alkalmazásokat emeli ki.

Tegnapelőtt megjöttek az utolsó Guided Tour videók is, így azok is segítenek a kezdőlépésekben elakadt vevőknek. Ezzel kapcsolatban pedig egy fontos információra hívják fel az ügyfelek figyelmét, miszerint ha ellopják az óránkat, akkor először az iCloud.com oldalon töröljünk minden bankkártyánkkal kapcsolatos információt, melyet az Apple Pay-hez állítottunk be.

Vannak új hírek a hardveres háttérről is. Steve Troughton-Smith fejlesztő szerint a Watch S1-es processzora nagyjából egy Apple A5-ösnek felel meg. Ez az a chip, ami az iPhone 4S-t, az ötödik generációs iPod Touch-ot, az iPad mini-t és az iPad 2-t hajtja. Troughton-Smith felhívta a figyelmet arra, hogy az óra firmware-je tartalmazza a PowerVR SGX543 driverjét – ez volt a grafikai komponense az A5-nek is. Az S1 egy jóval tömörebb kialakítás, amit egy speciális védőréteg is körbevesz, ennél nem sokkal többet mondott az Apple az óráról eddig.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!