Apple Watch: Termelési híradó, új videók, előrendelés és felmérések

Skarp 2015.04.16. 18:40 Apple, Apple Watch, Kiemelt hírek 1 db 347

Egy rakás fontos hír került ki tegnap, ezekből szedtük össze a legfontosabb, legizgalmasabb, a köz érdeklődésére leginkább számot tartó értesüléseket, pletykákat, híreket. Nézzük is sorban.

applewatch

Frissült az Apple Watch aloldal az apple.com-on. Egyrészről felkerült a Guided Tours részlegbe négy újabb videó. A telefonhívásokat, a Siri, a Maps és a Music appok használatát bemutató videókat erre a linkre kattintva nézhetitek meg. Fontos momentum, hogy suttyomban eltűntették az “Available 4.24.15” feliratot. Helyére a “Watch is coming” az az “Jön a Watch” mondat került. Ennek oka a túlzott igény és az ebből adódó ellátásilánci lemaradás.

Ha már ellátásiláncról van szó, itt is ki kell térnünk Kuo tegnapi jelentésére. Az ő számításai alapján az előrendelések száma a 2,3 milliót is meg fogja haladni, bár a haptic vibramotor és a fejlett OLED kijelző behoztak pár gyártási-technikai problémát, ez okozza a fennakadásokat a gyártásban és emiatt lesznek a vevői igények lassabban kielégítve.

Az elemző szerint a rendelések 85 százalékát a Sport adja, 14-15 százalékát az acélmodell, míg a töredéknyi maradékot az Edition. Ismerve az Apple jelenlegi beszállítói kapacitását havi 2-3 milliós gyártási tempót jósol, ami leghamarabb júniusra érheti el a 2,5 milliós teljes gőzerőt. A Wall Street elemzőinek 20-30 milliós konszenzusa alá, 15-20 millió környékére lövi be az idén eladott Watch-ok számát.

Közben a Reuters is futott egy kört, már ami a felméréseket illeti. Ők arról kérdezték az embereket, hogy vennének-e Apple Watch-ot. Adataik alapján az Apple 15 millió órát adhat el idén, mivel az USA felnőtt lakosságának hat százaléka (nagyrészt férfiak) mondták azt, hogy tervezik az új okosórák megvásárlását. A legnagyobb arányban a 30-asok vannak jelen a vásárlási hajlandóságot mutatók csoportjában. Közülük 13 százalék szándékszik Watch-ot venni, míg ez a szám a 18-29-es korosztályban csak 10 százalék.

Ennek ellenére úgy tűnik, hogy mégis az utóbbi csoportot érdekli jobban az óra és 53 százalékuk a kúlfaktort nevezte meg a vásárlás okául. A felmérést az utóbbi egy hétben végezték és majdnem 2000 embert megkérdeztek, ami azért némileg aprócska minta ahhoz, hogy messzemenő következtetéseket vonjunk le belőle az észak-amerikai eredményekkel kapcsolatban.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. chris - 2015.04.19. 01:03

    kulfaktor… Jezus……

Szólj hozzá Te is!