Az Apple 20 millió dollárért vásárolta meg a LinX Imaging-et

UP 2015.04.15. 12:31 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 576

Az Apple kedden jelentette be a LinX Imaging nevű, izraeli kameratechnológiai vállalat felvásárlását mintegy 20 millió dollárért, mely a DSLR-minőségű fotókat előállítani képes többrekeszes képalkotó technológiák fejlesztésére szakosodott.

iphone-dual-camera_640x

Az akvizíció hírét a The Wall Street Journal szellőztette meg, az Apple erre reagálva erősítette meg a felvásárlást. A vállalat honlapján így büszkélkedik technológiájával: “a Linx kamerák lényegesen kisebbek, mint bármely más eszköz a piacon, és ez megnyitja az utat a DSLR képminőséghez a keskeny készülékek terén is”. Az Apple-ről amúgy is tudni, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a eszközeikkel készült képek minőségére, nem rég egy kampányt is futtattak az iPhone 6-tal készült fotók népszerűsítésére.

A LinX kamerák több érzékelővel rendelkeznek, amik alkalmasak 2D és 3D képek készítésére egyaránt. Az alkalmazások segítségével pedig lehetőségünk van egy elkészült 3D fotón újrafókuszálni egy képet és még egy sor egyéb csomó újdonságra. A Lytro kamerához hasonlóan itt is a 3D adatok lehetővé teszik az applikációk számára, hogy lemérjék a tárgyak valós méretét és térbeli modellt hozhassanak létre. Lehetőség van így akár a videók hátterének valós idejű cseréjére is.

A Linx által létrehozott technológia és a cég felvásárlása alátámaszthat egy tavaly felröppent pletykát, miszerint a 2015-ben megjelenő iPhone-hoz kétlencsés megoldásán dolgoznak, hogy még tovább javítsanak a képek minőségén. A Daring Fireball szerzője John Gruber korábban azt állította, hogy az iPhone 6 Plus lehet az eddigi legnagyobb lépés a DSLR képminőség elérése felé az iPhone-széria történetében. Ez a Linx Imaging felvásárlásával összejöhet, ugyanis így néz ki egy Linx szenzor, ni:

linximaging

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Boxoló - 2015.04.15. 13:26

    20 millió dollàr nem pènz egy ilyen cègèrt sôt mèg kevèsnek is talàlom.

  2. Patrick - 2015.04.15. 17:58

    Brutál lenne az biztos. Azonnali Get lenne ! ;)

  3. Apples - 2015.04.15. 20:47

    Hány éve meg mar ez a DSLR minőség ígérgetése. Pedig a helyzet az, hogy folyamatosan becsapják a fogyasztókat. Ezzel a technikával a mélység információt megtudják majd szerezni (bizonyos mértékben) es azzal tenyleg nagyon jópofa es izgalmas uj funkciókat tudnak majd létrehozni, olyanokat amiket a DSLR-ek se tudnak, egesz meggyőző mélységelesseg effekteket tudnak majd megvalósítani – de pont a minőség az amit fizikai okokból eredően sose fog tudni egy ilyen kisméretű kamera. De miert kell ezt nyomják??! Miert nem eleg az, hogy “nézzetek milyen szenzációs uj funkcióink vannak, es milyen sokat fejlődött a minőség”. Duhhhh.

Szólj hozzá Te is!