Újabb izgalmas Jobs-életrajzkönyv a láthatáron

Skarp 2015.03.03. 18:14 Apple, Kiemelt hírek, Steve Jobs 0 db 133

A nemsokára érkező, az Apple-alapítóról szóló kötet betekintést ígér Jobs átalakulásába, olyan emberekkel készült interjúk segítségével, mint Tim Cook, Jony Ie, Laurene Powell-Jobs és még sokan mások.

becomingsj_kiemelt

A Becoming Steve Jobs: The Evolution of a Reckless Upstart into a Visionary Leader (azaz Steve Jobs-szá válni: A vakmerő újgazdag átalakulása vízionárius vezetővé) c. könyvet a jónevű techújságíró, Brent Schlender, illetve a Fast Company főszerkesztője, Rick Tetzeli jegyzik. A kötet Jobs életének utolsó 25 évére koncentrál, tehát nagyjából arra, amit az Apple-nél töltött utolsó éveiben, majd a “kirúgását” követően tett, amivé akkoriban vált. A Jobs ellenfeleivel-versenytársaival, családjával és barátaival készített interjúk alapján akár egy minden eddiginél teljesebb képet is várhatunk a kettős megítélésű zseniről.

Schlender – aki korábban olyan lapok technológiai rovatánál dolgozott, mint a The Wall Street Journal vagy a Fortune – még 1986-ban ismerkedett meg a társalapítóval, aki éppen igazi vad időszakát élte. Az ezt követő 25 évben számtalanszor készített interjút Steve-vel – ez adja a könyv gerincét is – legalábbis a hivatalos oldal tanúsága szerint. A fentebb említetteken felül Eddy Cue-val, a Pixar-os John Lasseter-rel és a Disney-vezérigazgató Bob Iger-rel is várhatók interjúk. A hivatalos honlap azt írja:

“Brilliánsan és lenyűgözően megírt könyv megváltoztatja a kialakult képet Steve Jobsról – Jobsról, akinek imidzse örökre megragadt félúton a seggfej és a zseni között. A Becoming Steve Jobs megválaszolja a központi kérdést az Apple alapítójának és vezérigazgatójának életéről és karrierjéről: Hogyan vált valaki, aki annyira arrogáns és vakmerő volt, hogy még a saját maga által alapított cégtől is száműzték, korunk legnagyobb hatású vizionáriusává és gazdasági vezetőjévé?”

Mi nagyon várjuk már a könyvet, ami minden bizonnyal még a remek Isaacson-könyvhöz képest is tud majd újat mutatni. John Gruber, a Daring Fireball szerkesztője már kapott egy előzetes példányt és írt tegnap blogjába róla. Ő úgy vélte, ez az a könyv Jobs-ról, amit a világ megérdemel és azt is hozzátette, hogy lesz benne pár olyan sztori, amitől le fog esni az állunk. A türelmetlenek előrendelhetik Amazonról vagy az iTunes Bookstore-ból.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!