Az amerikai kormány is elfogadná az Apple Pay-t

UP 2015.02.16. 11:18 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 232

Pénteken a Fehér Ház hálózatbiztonsági- és fogyasztóvédelmi csúcstalálkozóján Tim Cook, az Apple vezérigazgatója elmondta, hogy az amerikai kormány azt tervezi, hogy ők is Apple Pay elfogadóvá váljanak. A jövőben számos egyéb lehetőség mellett a nemzeti parkok belépőjéért is fizethetnek majd a polgárok az Apple NFC-alapú szolgáltatásával.

Tim_Cook_White_House_cybersecurity_summit_640x400

Cook beszédében nem nagyon leplezte véleményét a versenytársakról, pl. a Google-ről, ahol rengeteg pénzt szednek be a reklámokra, a céljuk pedig, hogy a felhasználók minél több személyes információját begyűjtsék, hogy még több személyre szabott hirdetéssel bombázhassák őket. Cook hangsúlyozta, hogy az Apple egy olyan cég, ami nagyszerű termékek értékesítésére fókuszál, nem a “személyes adatok eladására”“Úgy gondoljuk, hogy mindenkinek joga van a magánélethez és a személyes adatok védelméhez. Ezért állok Önök előtt ma.” – mondta az Apple vezérigazgatója.

Beszélt az Apple Pay eddigi sikereiről, kiemelve, hogy az iPhone-os e-pénztárca fejlesztésekor a biztonság és a személyes adatok védelme volt a legfontosabb szempont. Illetve kihasználva az alkalmat elárulta, hogy az amerikai kormány hamarosan használhatóvá teszi az Apple fizetős modulját több helyen is, már idén szeptembertől. “Például, tudnak majd Apple Pay-jel fizetni a kedvenc nemzeti parkjuk belépőjéért is.” – részletezte Cook.

Nyilatkozatában érintette azt a hírt is, miszerint az Apple Pay-ben tervezik a szövetségi bankkártyák támogatását, beleértve a társadalombiztosítási és a háborús veteránok segélykártyáit. Büszkén említette meg, hogy több, mint 2000 bank aláírta már az együttműködési szerződést velük, ügyfelek millióit adva az Apple szolgáltatásához. “Nem tudjuk a kártyaszámod, hogy mit vettél vagy, hogy mennyit fizettél. És nem is akarjuk tudni.” – hangsúlyozta Cook.

Az Apple Pay egy olyan eljárásra támaszkodik, amit tokenizációnak neveznek – ez lehetővé teszi a kereskedőnek, hogy engedélyezze a fizetést anélkül, hogy olyan információkat kellene megosztani, mint a kártyaszám vagy a lejárati dátum. Ezáltal csökken a kártya-visszaélések és a személyazonosság-lopások aránya.

“El tudjuk képzelni egy nem túl távoli jövőben, hogy a pénztárca már csak a múlt egy darabja lesz, az útlevél, a vezetői engedély és más fontos iratok digitálisan tárolhatóak lesznek oly módon, amely biztonságos és könnyen elérhető – de csak nekünk. Végtére is, nem kellene áruba bocsátanunk saját biztonságunkat azért a kényelemért, mellyel ezek az információk egyetlen mozdulattal elérhetők. “ – zárta beszédét Cook.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Applefunn - 2015.02.16. 14:24

    Bár csak úgy lenne ahogy Tim fogalmazott.
    Sok felesleges papír igazolvány stb.
    Nem tudjak ellopni, nem kell okmányiroda hogy elveszett nincs para.

  2. Fehérsólyom - 2015.02.16. 20:58

    Kibújt a szög a zsákból!

Szólj hozzá Te is!