Az iPhone 6 Plus elődeinél kétszer nagyobb adatforgalmat bonyolít

Sloan 2015.02.12. 12:00 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 601

iphone6plus_adatforg_kiemelt

A phablet méretű iPhone 6 Plus adatforgalma inkább egy tabletéhez hasonlít – több videót és úgy általában mindenféle tartalmat fogyasztanak a felhasználók ugyanis – legalábbis egy új jelentés szerint, miközben az iOS továbbra is világszerte uralja a vállalati piacot. Az iPhone 6 tulajdonosok csak fele annyi adatforgalmat bonyolítanak, mint a nagyobb, iPhone 6 Plus használói – állapította meg éves elemzésében a vállalati virtualizációs cég, a Citrix. Az is kiderült, hogy még a kisebbik iPhone is elődei többszörösét bonyolítja adatforgalomban.

A cég felmérései alapján felmerül a gyanú, hogy az új óriás iPhone is hozzájárul az iPad eladások csökkenéséhez. Azon vásárlók, akik korábban Apple tabletet is használtak iPhone-juk mellett, ma már inkább csak a nagyobb iPhone-t választják. A Citrix jelentése arról is beszámol, hogy az iOS továbbra is egyeduralkodó a vállalati mobilplatformok piacán. A megoszlás kicsit visszaesett ugyan tavaly az amerikai kontinensen – 2013-ban 68%, míg a tavalyi évben 67% – ez leginkább a Windows Phone előretörésének köszönhető – ennek következtében az Android is vesztett poziciójából.

11810-5187-Screenshot-2015-02-12-063925-l

Az Apple eközben megugrott Európában, a Közel-Keleten és Afrikában – 7 százalékponttal emelkedett 57 százalékra, megfosztva némi piactól az Android-ot és a Windows Phone-t is, pedig utóbbi különösen népszerű Európában. Azonban nagyobb esés volt látható az ázsiai, csendes-óceáni térségben – 81%-ról 67%-ra – miközben az Android részesedése 37%-ra nőtt. A Citrix spekulációja szerint, mindez a Samsung erős jelenlétének köszönhető a térségben, habár a hozzá hasonló dél-koreai LG, tajvani HTC és japán Sony is nagy népszerűségnek örvend.

Jogi és pénzügyi területen továbbra is különösen erős az Apple – a cég birtokolja a pénzügyi piac 71%-át – ezt a Citrix szakértői az iOS erős biztonsági fókuszának tulajdonítják. Az iOS-nak egyébként az oktatásban is fontos szerepe van – ennek a piacnak 78%-át kaparintotta meg az Apple.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!