A Pegatron is reagált a BBC-dokumentumfilmre

Skarp 2014.12.23. 14:59 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 385

pegatron_kiemelt

A brit tévé műsorára válaszolva az Apple beszállítói partnereinek egyike, a dokumentumfilmben érintett Pegatron bejelentette, vizsgálja az ügyet és kész bármilyen szükséges változtatást végrehajtani. A Pegatron Technology által a tajvani tőzsdéhez eljuttatott hétfői nyilatkozatában biztosított mindenkit arról, hogy az állításokat megvizsgálja és hogy dolgozói biztonsága prioritást élvez.

A cég kiemelte, mennyire szigorú tréningen kell részt vennie a dolgozóknak és a menedzsmentnek, illetve azt is, hogy külsős auditorokkal felügyeltetik a létesítményeiket. Azt hiszem nem vagyok egyedül, ha úgy érzem, hogy a cégek előtörténete alapján ezek egyelőre csak üres szavaknak tűnnek. Kiváncsian várjuk a fejleményeket, de amíg az Apple szélmalomharcot vív a világ másik feléről változtatni kevéssé hajlandó beszállítóival, kevés változásra számíthatunk.

Az Apple név szerint nem lett egyébként megemlítve a közleményben, annak ellenére sem, hogy a BBC kifejezetten az iPhone-gyártóra hegyezte ki a sztorit annak ellenére, hogy a Pegatron a Foxconnhoz hasonlóan szinte az összes nagyobb nyugati hardvergyártónak dolgozik. Tim és az Apple reakciójáról egyébként pont a minap írtunk, itt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!