Woz szkeptikus a viselhetőkkel kapcsolatban

Skarp 2014.12.19. 17:14 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 340

wozniak_viselheto_kiemelt

Steve azt mondja, nem tartja túl sokra az okosórákat és a Google Glassnek is bukást jósol, sőt azt is kiemelte nyilatkozatában, hogy az általa társalapított Apple sem lesz mindig az úttörő az új technológiák terén. A Cupertinot 1987-ben maga mögött hagyó, nemrégiben ausztrál állampolgárságért folyamodott Wozniak az Australian Financial Reviewnak adott interjújában mondta ezt. Azt is hozzátette, hogy becsüli Tim Cook-ot, hogy az új nagykijelzős iPhone-okkal megtörte a Jobs által felállított dogmák egyikét.

“Az iPhone annak idején azért ütött akkorát, mert kijelzőméretben tönkreverte az akkori billentyűzetes telefonokat, de még az akkori rezisztív kijelzős készülékek nagy részét is. Ahogy azonban a konkurencia leelőzte képernyőméretben, az Apple csak újra és újra azt hajtogatta: “nekünk van igazunk”. A vállalati kultúra áll a terjeszkedés útjában.” Wozniak, akinek egyik fia Sydneyben él, szinte az összes új kütyüt megveszi és kipróbálja, hogy kialakíthassa objektív véleményét arról, hogy mi is működik a legjobban.

Woz arra is felhívta az iparági elemzők, újságírók figyelmét, hogy az Apple a Watch-csal jóval a Sony, a Samsung az LG és egyéb cégek után lépett be a szektorba és hogy nem érdemes azt várni, hogy mindig az Apple lesz az úttörő az új technológiák esetében. “Mindenki azt várja, hogy az Apple újabb és újabb kategóriákat mutat majd be, mivel a közelmúltban többször ez történt, az ilyen ötletek azonban nem jönnek szembe mindennap.”

Nem nagy rajongója tehát az okosóráknak, saját bevallása szerint a korai modellekből megvásárolt jópárat és mind csalódás volt. Úgy véli, egyelőre még egy cégnek sem sikerült meggyőző érvet letennie az asztalra a kategória létjogosultsága mellé. “Hamar levettem ezeket az órákat, mert minden szempontból sokkal rosszabbak voltak, mint a telefon, ami már amúgy is a zsebemben volt. Ahogyan az Apple tette ezt anno az okostelefonnal, egy cég valamikor biztosan megtalálja a megfelelő utat egy okos és használható óra elkészítéséhez.”

A Google Glassben sem hisz, így nyilatkozott róla: “Amikor látom azokat, akik viselik, arra gondolok, hogy ezek az emberek kúlak, mert elég bátrak ahhoz, hogy játsszanak a jövővel. Egy olyan eszközzel, ami ahhoz képest amennyibe kerül, nagyon keveset tud. Szerintem nagyszerű termék lesz, ami nem lesz sikeres. A Glass egyébként május óta bárkinek elérhető, akinek van fölösleges 1500 dollárja, a Watch pedig 2015 folyamán érkezik majd.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Zati - 2014.12.20. 10:33

    A sok semmitmondò hìretek közè befèrhetett volna, hogy màr Budapest is elèrhető az Apple maps – en 3d-ben.

  2. S - 2014.12.21. 12:36

    W mindig szkeptikus!

Szólj hozzá Te is!