Új 4 hüvelykes modell jöhet?

Skarp 2014.12.04. 19:06 Apple, iPhone, Kiemelt hírek, Pletykák 2 hozzászólás 3 034

iphone_meretek_kiemelt

Némi bizonytalanságot ad az egyenlethez, hogy a forrás ázsiai, de legújabb pletykák szerint az 5S-t új fejlesztésű négy colos modell követheti jövőre. A kisebb form factort sokan kedvelik, mert ez még könnyedén kezelhető egy kézzel, ami sokak számára jelent érvet arra, hogy esetleg a régebbi 5S-t válassza az új, nagyobb készülékek helyett. Beszállítói híresztelések alapján az új telefon 2015 második felében mutatkozhat be, vélhetően a 6S és 6S Plus készülékek társaságában.

Alig pár napja írta meg a szaksajtó, hogy az 5C lassan termékciklusa végéhez közeledik, amit jól jelez, hogy egy jó ideje csak 8 gigás verzióban kapható a műanyag tokozású, jóárasított 5-ös. Ez azt jelenti, hogy jövőre már az 5S jelenti majd a termékvonal legalját, ahogyan az éppen aktuális modell a középkategóriába csúszik majd. Amennyiben azonban az Apple fenn szeretné tartani a jelenlétét a kisebb prémiumkészülékek szegmensében, logikus lépésnek tűnhet a jövőre kivezetendő 5S utódjának kifejlesztése.

A pletyka azonban a forrást felkutató G for Games elmondása alapján elég zavaros és a forrás megbízhatósága is ismeretlen, így a valóságtartalmát sem tudjuk nagyon megállapítani. Tehát nem igazán érdemes gazdasági döntéseket alapozni rá, érdemes inkább megvárni az esetlegesen érkező új információkat a következő hónapokban. Bár az igény jelentős az egykezes iPhone-okra is, az eladások minden rekordot megdöntöttek új 4 hüvelykes modell nélkül is.

A 4,7 hüvelykes iPhone 6 fogy jobban, de a nagyobb 6 Plus jelenleg letarolta az észak-amerikai tabletpiacot, az eladások 41 százalékát kitéve. És akkor még nem is beszéltünk az első hétvégés, döbbenetes 10 milliós adatról. A 9to5Mac egyébként valószínűtlennek nevezte a verziót, de a 4 hüvelykes telefonokhoz ragaszkodók ettől még nem adják fel a reményt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. jani_ka - 2014.12.09. 22:52

    Nagyon kellene a 4 zoll-os persze Full Hd :))

  2. 77kilroy - 2014.12.18. 09:49

    Nem értem ezt az állandó “egykezűséget”… Ennyi félkezű ember él a Földön? Vagy olyan sokan kapaszkodnak a buszon 300ezres telefonjukat nyomkodva? Én szerencsés vagyok, mert két kezem van, és csak akkor használom egy kézzel a készüléket, ha vezetek, de akkor meg úgy is autóstartóban van. A 4″ nagyon kevés… se gépelni nem lehet (nagy ujjakkal) rajta, se a net- és az egyéb olvasása nem kényelmes… (navigáció… stb.) Nem értem… szerintem okostelefont 4,5” alatt nem is szabadna gyártani… vagy csak korlátozott tudással és “fillérekért” árulva. Aki csak telefonálni akar (félkézzel), az vegyen 6230-as Nokiát, vagy hasonlót. Az a telefonetalon nálam, a “non-smartphone” kategóriában.

Szólj hozzá Te is!