Jelentősen csökkentek a tablet eladások

HusztiD 2014.12.02. 10:23 Apple, iPad 0 db 361

ipad

Az IDC által végzett legújabb felmérésből megtudhattuk, hogy ez volt az első olyan év, amelyben nem csak az iPad, de az összes többi tabletre irányuló eladás csökkent. Pontosabban mondva nem csökkent, csupán látványosan visszaesett a feltörekvő lelkesedés irántuk. Szám szerint ez azt jelenti, hogy csupán 7,2 százalékot növekedett idén éves szinten az eladás, míg tavaly ennek a mértéke sokkal jelentősebb volt, hiszen akkor 52,5 százalék volt 2012-ről nézve.

A felmérésből kiderült, hogy a csökkenés magukban a tabletekben rejlik. A piac úgy várta, hogy az emberek majd úgy cserélik őket, mint a telefonjaikat. Ergó körülbelül két évente kellene újabbra váltani a korábbi előrejelzések szerint. Ezzel szemben sok esetben az a helyzet, hogy 3, illetve 4 éve is ugyanazt a készüléket használják a felhasználók. A táblagépek ciklusa sokkal jobban hasonlít a PC-s testvéreikére, hiszen ott beszélhetünk ilyen és ennél kisebb mértékű cseréről.

Nem is csoda, hogy az utóbbi negyedéves pénzügyi jelentésekben csökkentek az iPad eladások, hiszen már egyre jobban telített a piac. Ugyanakkor mint az is kiderült, a nagyobb iPhone-ok felfalják az iPadet, hiszen az egyre nagyobb kijelzőnek köszönhetően már kevesebben használják a táblagépeket, mint azt a tegnapi cikkünkből megtudhattátok. Nem csoda talán a sok pletyka, amely a 12 colos iPadről szól, hiszen a piacnak tényleg szüksége lehet egy nagyobb tabletre. Hogy annak a sorsa mi lesz, illetve ha megjelenik, akkor milyen sikereket ér el, az még kérdéses. Mindenesetre eléggé izgalmas lehet a következő év az Apple számára, hiszen nem csak az Apple Watch jelenik meg végre, hanem a pletykák szerint jövőre érkezhet a gigantikus tablet.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!