Kétszer ellenállóbb az újonnan bemutatott Gorilla Glass 4

HusztiD 2014.11.21. 10:28 Apple, Egyéb, iPhone 4 hozzászólás 1 178

corning2.0

Az elmúlt hónapok folyamán nagyon sok pletykát olvashattunk az Apple-t körülvevő dolgokról. Elsőnek jöttek a hírek, amelyek szerint a GT Advanced Technologies gyárthatja az iPhone 6 és 6 Plus számára a kijelzőt, amely teljesen zafírból lesz. Mint hamar kiderült, ez csupán kacsa volt, ugyanis annak ellenére, hogy rendkívül karcálló a zafír, könnyen széttörik, ha azt leejtjük. A tegnapi nap folyamán pedig beszámoltunk, hogy mégsem olyan fényes a helyzet a GTAT-nél, mint azt korábban gondoltuk volna.

Időközben pedig a Gorilla Glass gyártója sem ült a babérjain, ugyanis bemutatták a negyedik generációs kijelzőiket. Az egyszerűen csak Gorilla Glass 4-nek nevezett egységeket kipróbálták a Corning csapatai, ahol az a megállapítás született, hogy az új kijelző tényleg sokkal jobb, mint az elődje. Konkrétan ez azt jelenti, hogy kétszer ellenállóbb a harmadik generációs testvérével szemben. Mint a kutatásokból kiderült, a legtöbb telefont egy méteres magasságból szokták elejteni, legtöbbször kavicsokra vagy aszfaltra esnek a telefonok. Ilyen környezetben tesztelték az új kijelzőket, ahol kiderült, hogy GG4 kijelző az ejtések 80%-át élte túl, míg a jelenlegi iPhone-okban lévő Gorilla Glass 3 csupán 40%-os rátát tudhat magának.

Hogy milyen kijelzők lesznek a következő iPhone-okban, az egyelőre kérdéses. A nemrég bemutatott GG 4 eléggé ígéretesnek tűnik, így nem kizárt, hogy a későbbiekben az Apple ugyanúgy marad a már jól bevált kijelzőknél.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. jani_ka - 2014.11.21. 10:40

    Hát nekem van zafir üveges órám nem karcolodik és nem is törik pedig már jópárszor leesett csak azért nem válalják
    mert a sok millió zafirt nem bíztos hogy be
    tudnák szerezni és a jövöben is probléma lenne a beszerzése :))

  2. PTR - 2014.11.21. 17:01

    A zafír üveg mesterséges úton előállított zafír,amit nagy mennyiségben használnak például golyóálló üvegek gyártásánál többek között,ezért nem hiszem,hogy gondot jelenthet a beszerzése,viszont éppen a golyóállóság miatt sem áll helyt az indokuk véleményem szerint, hogy miért nem a zafír üveg a nyerő..

    • Skarp - 2014.11.21. 18:06

      de golyóálló üvegek gyártásánál nem milliméteres vastagságot használnak. ilyen vékonyságnál baromira törékeny, viszont a karcot tényleg piszokjól bírja.

  3. Ács Ferenc - 2014.11.21. 17:14

    Sokkal jobban örülnék ha karcálló üveget készítenének, hogy ne kelljen rá fólia.

Szólj hozzá Te is!