Wozniak szerint 3 évet késett az Apple

HusztiD 2014.11.11. 11:59 Apple, Egyéb, iPhone 4 hozzászólás 1 345

steve-wozniak

Annak ellenére, hogy Steve Wozniak már majdnem három évtizede nem dolgozik az Apple-nél, a számítástechnika társadalma mindig odafigyel az öregre, hiszen szeret néha-néha megnyilvánulni a nagyközönség előtt. Az almás vállalat társalapítója legutóbb a CNN-nek beszélt egy kicsit az iPhone helyzetéről és az okosórákról.

Woz úgy hiszi, hogy ha az Apple 3 évvel ezelőtt vezeti be a nagyobb méretű iPhone-okat, akkor egy sokkal nagyobb szeletet tudhatna magának a piaci részesedésből. Nem mellesleg sokkal jobban versenyezhetne az egyik nagy riválisával, a Samsung-gal. Itt érdemes megjegyezni, hogy a hamradik negyedévben a Dél-koreai cég megoszlása 24% volt a piacon, míg az Apple-é csak 12. Wozniak beszélt magáról a számítástechnika világáról is, ahol kiderült, hogy az szerinte olyan, mint egy zene. Megtudhatod valaki mástól a részleteket, azonban addig nem leszel biztos, amíg te magad meg nem hallgatod/tapasztalod.

Az egykori társalapítóról érdemes tudni, hogy régóta kedveli az okosóra koncepcióját, nem hiába hordtott a kezdetekben egy iPod Nano-t a csuklóján. Mint kiderült, nem zárkózik el egyik gyártó termékétől sem, hiszen kipróbált már egy párat, azonban azoktól gyorsan meg is vált, mivel csak kiábrándították. Azonban mikor az Apple Watch került szóba, akkor megjegyezte, hogy tényleg sokoldalúan személyre szabható az okosóra a többihez képest, azonban nem feltétlen számít nagy sikerre, hiszen a piacon már több alternatíva is megtalálható. De ettől még ugyanúgy lehet sikeres, mint a vállalat többi terméke.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

 1. iFan - 2014.11.11. 16:00

  Tök igaza van… sajnos

 2. Vélemény - 2014.11.11. 17:20

  Savanyú a szõlõ

 3. Vélemény - 2014.11.12. 16:54

  Woz mondott már pár dolgot, ami nem teljesen volt megalapozott, és akkor még finom voltam. Más vezetni egy céget, és teljesen más kritizálni azt a tv előtti fotelból, aki vezeti. ;)

 4. Gg - 2014.11.18. 09:39

  Mindenki mondott már olyan dolgot, ami “nem volt teljesen megalapozott”. Ettől függetlenül szerintem is igaza van.
  Amúgy tudni kell róla, hogy az elsőt ugyan nem, de az első OP rendszer általi, igazán jól működő személyi számitógép megalkotása az ő nevéhez fűződik. Mert hát valójában ő volt az “agy”, ő volt az a kiváló mérnök, aki megalkotta az első Apple számitógépeket.

Szólj hozzá Te is!