Szentpétervárott leszerelték a Steve Jobs-emlékművet

Skarp 2014.11.04. 14:38 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 357

szentpetervar_emlekmu_kiemelt

Adott egy orosz cégeket tömörítő szervezet, a ZEFS. Adott egy ötlet, amolyan tiszteletadás, egy iPhone formájú publikus képernyő formájában, amin Steve Jobs látható, így állítva emléket a géniusznak. Adott egy új CEO és egy coming out. Adott egy oldal, ami alapvetően az Apple hírekről tudósító oldal, ami szeretne olyan távol maradni a belpolitikától és a hasonlóktól, de néha ez nem jön össze. Ennek oka pedig az, hogy az emlékművet most eltávolították. Bár sokan állítják, hogy az ok ferdítés és valójában csak egy esedékes karbantartásra lett elszállítva, a CNN állítása szerint az azt felállító cégcsoport két indokot jelölt meg hivatalosan a leszerelés okául. Tim Cook meleg és az Apple az NSA-nak kémkedik. Jól értitek, az Apple alapítójának emléket állító érintőkijelzős információs pontot eltávolították a szentpétervári műszaki főiskola udvaráról, egy nappal az után, hogy az Apple CEO-ja nyíltan beszélt a nemi orientációjától.

Makszim Dolgopolov, a szervezet elnöke a Biznews-FM nevű orosz gazdasági rádiónak azt mondta, idézzük: “amikor felállították és fizetett érte, nem volt tisztában azzal, hogy az Apple sikertörténete valójában az NSA különleges műveleteinek fedősztorija volt”. A rádió kommentár nélkül tette közzé Dolgopolov nyilatkozatát. A Szabad Európa Rádió szintén beszámolt az esetről, ők azonban nem a nemzetbiztonságis indokot vették górcső alá. Szóval így áll a dolog, az oroszok szerint Cook comingoutja homoszexuális propaganda. A Radio Free Europe egyébként nyilván okkal hagyta ki az NSA-s indokot, mivel köztudomású, hogy a rádióadót 1972-ig a CIA pénzelte, a kommunizmus és a Szovjetunió elleni harc jegyében.

Az Apple egyébként maga részéről korábban cáfolta már Snowden állításait. “Nincsenek hátsó kapuink” – mondta el Cook az ABC hírműsorában még január folyamán. “A kormánynak nincs hozzáférése a szervereinkhez. Ahhoz dobozban kéne elvinniük minket.” Az Apple azonban reagál a bírósági kötelezményekre és megoszt személyes adatokat, amennyiben azok nemzetbiztonsági, rendvédelmi, vagy egyéb közérdekű célt szolgálnak. Persze ez az egész ügyben csak egy nagyon aprócska fejezet, de szomorú, hogy a világhatalmi szembenállás ide beférkőzik.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Pepe - 2014.11.06. 08:43

    Személy szerint nem nagyon értek egyet az ilyen emlékművekkel. Nem szabadsághős volt, hanem a korlátozás nagymestere. Mindent csak pont úgy, ahogy ő kitalálta. Egyik ismerősöm szerint ijesztően “zárt” az Apple világa. Nekem az is hiányzik hogy miatta kihalt a billentyűs nagyon okos telefon, és ezzel nem vagyok egyedül.
    Mielőtt valaki a fejemet akarná venni, Ipadról írok, de nem vagyok Apple hívő, remélem az evolúció előbb-utóbb túlhaladja ezt az egész jelenséget, kb. ahogy most nézegetünk egy super8-as filmes kamerát, hogy ez meg mi.

  2. The Count - 2014.11.06. 19:33

    Érdekes nézőpont. Van benne igazság, bár az OSX Linux oldalról annyira nem zárt, de az biztos hogy amit a mobil IOS cuccokkal művelnek az tényleg vérlázító…

Szólj hozzá Te is!