ZAGGkeys Cover for iPad Air billentyűzetes tok teszt

Skarp 2014.09.02. 18:15 Apple, iPad, Teszt 4 hozzászólás 6 066

Rég nem kedveskedtünk nektek teszttel, úgyhogy nem is szaporítom a szót, csapjunk a lecsóba. Ezúttal a iDoki jóvoltából kaptunk tesztelésre egy ZAGG billentyűzetes tokot iPad Air-hez. A ZAGG egész tokcsaláddal rendelkezik az iPad-ekre, amikben nem csak generáció szerint, de forma alapján is választjatunk. Létezik fóliótok kialakítású, illetve univerzális Bluetooth billentyűzetük, mi most egy cover formátumút kaptunk kipróbálás céljára.

Az első szembetűnő pozitívum, hogy a billentyűzet magyar kiosztású, ami egyelőre ebben a formátumban és minőségben egyedülálló a piacon, de az összes kompatibilis billentyűzet közül is csak az Apple Wireless Keyboardja kapható magyar verzióban is. Bár a nullát csak egy elsőre kacifántos billentyűzetkombinációval lehet előcsalni és bizonyos betűk (hosszú i, ű) némileg szokatlan helyen vannak, illetve az én Numpad-nélküli laptopbillentyűzeteken szocializálódott ízlésemnek a Backspace is aprócska kissé, meglepően gyorsan megszoktam a klaviatúra sajátosságait. Gyorsabban, mint a notebook-leosztások 95 százalékát – alig 2-3 perc elegendő volt. Nyilvánvalóan, akinek a 13 hüvelykes laptopok billentyűzete is zsúfolt és kicsi, az itt sem fogja jól érezni magát, de a tesztünk alanyának nem is ez a réteg a célközönsége.

A ZAGG billentyűzete ugyanazt, az egyébként remek hardvert kapta, mint fóliós formátumú nagytestvérkéje, csak karcsúbb, kb. 7 milliméteres kiadásban. Ráadásul nem csak, hogy három fokozatban (plusz egy off) lehet állítani a háttérvilágítás fényerejét, de hétféle színben is, így mindenki kedve szerint konfigurálhatja be azt. A bal alsó sarokban egy ledes gomb található, amivel az akkumulátor töltöttségét nézhetjük meg. Hasznos funkció, ami számos vetélytársról fájóan hiányzik. A zsanér kifejezetten okosan van megtervezve, belseje gumírozott, így nem fogja megkarcolni szeretett tabletünket. Elég belecsúsztatni és egymásra igazítani a széleket és kész is. Ráadásul ezzel a megoldással nem csak rögzített állásokban, hanem bármilyen dőlésszög mellett tudjuk használni.

A gépelés – ahogy említettem – kiemelkedően kényelmes, a leosztás pillanatok alatt megszokható, a térköz remek, nem érzem zsúfoltnak a gombsorokat. A legfelső sorban dedikált funkcióbillentyűk kaptak helyet: van itt Home gomb, Lock Gomb, Siri gomb, visszavonás, újra, másolás-beillesztés, zenelejátszás-szünet, számátugrás, hangerő és még számos egyéb. A billentyűzet ellen tényleg csak a második bekezdésben taglalt, két apró kifogást lehet felhozni, amúgy kifogástalan. Ha éppen nincs szükségünk rá, mert épp olvasunk, vagy filmet nézünk, egyszerűen meg is fordíthatjuk és a hátlapra is felhelyezhetjük, így nem hagyjuk el/minden egy helyen van.

A külcsínt illetően sincs semmi panaszunk, remekül illik az iPad gyönyörű formatervéhez, színeihez. Alumínium borítását tényleg csak hosszas vizslatás után tudtam megkülönböztetni az iPad-étől. Az olyan alap dolgokat, mint a mágneses sleep funkció már meg sem említünk, hiszen nyilván megvannak. Sokan szemére vethetik a nem túl jó védelmi faktort, azonban ebben a kategóriában az csak másodlagos kívánalom és a kategóriától elvárt szintet simán hozza. Összességében talán a piacon kapható egyik legjobb billentyűzet-tok kombót kaphatjuk a pénzünkért, ami alig vastagítja meg a szuperkönnyű iPad Airünket és ami kiváló dizájnjával nem üt el tabletünktől, a háttérvilágításos, funkciógombos, akkutöltöttség-visszajelzős magyar billentyűzetével pedig ilyen áron tényleg kötelező vétel. Az akksija átlagos használat mellett hosszú hetekig bírja újratöltés nélkül. Bárkinek szívesen ajánlanánk.

A készülék egyébként most bevezető áron 29 990 forintos áron kapható az iDoki Budagyöngyében (1026 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 121.), illetve a Stylebolt üzletében (1094 Budapest, Tűzoltó utca 6.).

Dizájn: 5
Minőség: 5
Kezelhetőség: 5
Szavatosság: 5
Ár/Érték arány: 5

Összesen: 5

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

 1. IPhone - 2014.09.02. 19:00

  Köszönjük a tesztet, jó olvasni ilyen hasznos kütyükről, a sok iPhone6 szánalmas pletykák között.
  Jó lett volna ha lefényképezitek a teszt alanyt és azt láthatjuk a képen.
  Ez az ipad belső billentyűzet úgy szar ahogy van magyar ékezetes billentyű nélkül. Ha az iOS 8-ba nem raknak magyar billentyű kiosztását, akkor valószínű veszek egyet.

 2. Boxoló - 2014.09.02. 21:35

  Jöhetnének ide tesztek is vmilyen rendszerességel mint ahogy az Apple Store leárazások. Szívesen olvasom, sőt még kedvet is kaptam egy ilyen Zagg-hoz… :-)

 3. Aniko - 2014.09.12. 11:44

  Szerintem sem jók ezek a billentyűzetek mert sokkal jobb és kényelmesebb ami felugrik az ipadon. És még ékezetet is tudok irni :))

  • Skarp - 2014.09.12. 12:41

   nem tudom feltűnt-e, de a Zagg billentyűzetén is vannak ékezetes billentyűk, tekintve hogy magyar a kiosztás :)

Szólj hozzá Te is!